x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Un afgan înarmat cu un cuțit a fost arestat la Lyon, la câteva ore după atacul din Nisa

Un afgan înarmat cu un cuțit a fost arestat la Lyon, la câteva ore după atacul din Nisa

29 Oct 2020   •   17:34
Un afgan înarmat cu un cuțit a fost arestat la Lyon, la câteva ore după atacul din Nisa
Sursa foto: Hepta

Un afgan în costum traditional, înarmat cu un cuțit, a fost arestat joi la Lyon, scrie AFP, citând o sursă apropiată dosarului.

Bărbatul urma să acționeze, a declarat aceeași, calificând acest incident drept „grav” și care a avut loc la puțin timp după atacul de la Nisa, în care au murit trei persoane.

Persoana arestată „purta un cuțit de 30 de centimetri și părea pregătită să treacă la acțiune”, a mai spus pentru AFP primarul arondismentului 2 din Lyon, Pierre Oliver.

În vârstă de 26 de ani și de naționalitate afgană, bărbatul mergea pe strada Victor Hugo cu un cuțit în mână când a fost arestat, a adăugat procuratura din Lyon.

Acest bărbat, care fusese deja „raportat la serviciile de informații”, potrivit unei alte surse familiare cu cazul, a fost luat în custodie pentru ”posesia unei arme interzise și amenințare cu armă”, a precizat parchetul.

El urmează să fie suspus unui examen psihiatric, a declarat o sursă familiarizată cu problema.

În urma atacului din Nisa, de la biserica Notre Dame, trei persoane au murit, respectiv o femeie de 70 de ani care a fost decapitată, un bărbat care se presupune că era paznicul bisericii și o altă femeie  de 40 de ani.

Atacatorul a fost împușcat în urmăr de către polițiști, iar în prezent se află la spital.

×
Subiecte în articol: franta nisa lyon