x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Un avion cu 100 de pasageri la bord s-a prăbușit în Kazakstan. 14 oameni au murit

Un avion cu 100 de pasageri la bord s-a prăbușit în Kazakstan. 14 oameni au murit

27 Dec 2019   •   09:29
Un avion cu 100 de pasageri la bord s-a prăbușit în Kazakstan. 14 oameni au murit
Sursa foto: antena3

Cel puţin 14 persoane au murit după ce un avion de pasageri al companiei aeriene kazahe Bek Air s-a prăbuşit vineri în zori, în timpul decolării de pe aeroportul din Almaty, a informat agenţia Kazinform.

Aeronava Fokker 100 a pierdut din altitudine în timpul decolării, a trecut printr-un gard de beton apoi a lovit o clădire rezidenţială de două etaje, a precizat guvernul acestei republici foste sovietice, scrie AFP. Avionul a căzut într-o zonă locuită, a comunicat comitetul pentru situaţii de urgenţă.

Accidentul s-a produs în apropiere de Kzyl-tu, localitate situată la nord-est de aeroportul fostei capitale kazahe, inima economică a ţării. Autorităţile nu au precizat dacă există victime şi în rândul locuitorilor din zonă.

Echipele de salvare încercau să-i scoată pe cei rămaşi în interiorul avionului grav avariat, relatează dpa.

Aproximativ 30 de persoane au fost rănite, dintre care 17 - inclusiv opt copii - se crede că se află în stare critică, au spus oficialii.

Cel puţin 60 de persoane au supravieţuit accidentului, potrivit paginii de Facebook a aeroportului, care a publicat lista cu numele lor.

Rapoartele iniţiale indică faptul că la bord se aflau 100 de persoane - 95 de pasageri şi cinci membri ai echipajului, potrivit guvernului.

Avionul zbura din Almaty şi se îndrepta spre Nur-sultan, capitala Kazahstanului.

Un reporter Reuters care s-a deplasat la locul accidentului a relatat că în zonă este ceaţă densă.

Autorităţile nu au sugerat nicio cauză posibilă pentru accident. Comitetul aviaţiei a declarat că suspendă toate
zborurile cu acest tip de aparat în aşteptarea unei anchete.

"Responsabilii vor fi pedepsiţi potrivit legii", a scris pe Twitter preşedintele kazah, Kassym-Jomart Tokayev, exprimând condoleanţe victimelor şi familiilor acestora.

Bek Air se descrie pe site-ul său drept prima companie aeriană low cost din Kazahstan. Ea spune că operează o flotă de şapte aeronave Fokker-10, un model de transport mediu construit de producătorul olandez de avioane Fokker.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: accident de avion