x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Un băiat de 12 ani, arestat la Liverpool pentru un atac homofob cu cuţitul

Un băiat de 12 ani, arestat la Liverpool pentru un atac homofob cu cuţitul

26 Iun 2019   •   22:30
Un băiat de 12 ani, arestat la Liverpool pentru un atac homofob cu cuţitul

Un băiat în vârstă de 12 ani a fost arestat sub suspiciunea că a atacat violent cu cuţitul un cuplu gay la Liverpool, în nordul Angliei, a informat miercuri poliţia din comitatul Merseyside, potrivit AFP.

Băiatul este suspectat de agresiune homofobă gravă după atacul în care au fost răniţi doi bărbaţi, cu vârste de aproximativ 30 de ani, în cartierul Anfield din Liverpool, la sfârşitul săptămânii trecute.

Sâmbătă seara, în jurul orei locale 21.20 (20.20 GMT), cei doi bărbaţi mergeau pe stradă când au fost încolţiţi de trei adolescenţi descrişi ca băieţi cu vârste între 12 şi 15 ani. 

Unul din agresori i-a atacat cu un cuţit, rănindu-l grav la cap şi gât pe unul din bărbaţi, a doua victimă fiind doar uşor rănită la mână.

'Amândoi au fost duşi la spital şi au fost foarte zguduiţi de incident', a transmis poliţia, într-un comunicat. 

Tara Denn, reprezentantă a poliţiei din Merseyside, a arătat că a fost vorba despre un atac 'îngrozitor şi neprovocat împotriva a doi oameni care pur şi simplu mergeau spre casă' şi care au fost victimele 'unui nivel de ură şi de violenţă cu totul inacceptabil'.

'Utilizarea cuţitului în acest atac homofob i-a şocat pe oameni pe bună dreptate', a scris pe Twitter primarul din Liverpool, Joe Anderson.

Atacul a avut loc după o altă agresiune homofobă, comisă de această dată împotriva unui cuplu de femei într-un autobuz din Londra, la începutul lunii, şi care a şocat opinia publică.

Prinţul William, care a vizitat miercuri o asociaţie LGBT care vine în sprijinul tinerilor marginalizaţi din cauza orientării lor sexuale, s-a declarat 'şocat cu adevărat' de această ultimă agresiune.

Întrebat de un tânăr gay cum ar reacţiona dacă unul din cei trei copii ai săi ar fi homosexual, prinţul William a răspuns că 'nu ar avea nicio problemă'.

'Singurul lucru care m-ar îngrijora este modul în care ar fi interpretat şi văzut', a spus ducele de Cambridge.

Vărul reginei Elisabeta, Lordul Ivar Mountbatten, şi partenerul său James Coyle au fost primul cuplu în familia regală care s-a căsătorit, anul trecut.

Prinţul William a explicat că este întrebat adesea de părinţi ce părere are despre acest subiect şi, din această cauză, el 'discută mult' cu soţia sa, Kate, pentru a fi siguri că cei trei copii ai lor vor fi 'pregătiţi'.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: liverpool homofob