x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Un comandant SUA spune că nu a văzut schimbări în privinţa capacităţilor militare ale Coreei de Nord

Un comandant SUA spune că nu a văzut schimbări în privinţa capacităţilor militare ale Coreei de Nord

13 Feb 2019   •   15:14
Un comandant SUA spune că nu a văzut schimbări în privinţa capacităţilor militare ale Coreei de Nord

Comandantul forţelor americane din Coreea de Sud a afirmat, marţi, că a văzut “schimbări puţine spre deloc” în privinţa capacităţilor militare ale Coreei de Nord, cu doar câteva săptămâni înainte de un al doilea summit între Donald Trump şi Kim Jong-un, scrie The Guardian.

Generalul Robert Abrams a spus, în cadrul Senate Armed Services Committe, că summitul de anul trecut dintre cei doi lideri a ajutat la reducerea tensiunilor din peninsula Coreea, însă nu a condus la schimbări semnificative.

Trump şi Kim s-au întâlnit anul trecut cu scopul de a rezolva tensiunile apărute din cauza programului nuclear de la Phenian. Cei doi lideri au semnat un document prin care liderul nord-coreean se angaja să “denuclearizeze peninsula Coreea”.

După primul summit, Donald Trump a scris pe contul său de Twitter că “nu mai există nicio ameninţare nucleară venită din partea Coreei de Nord” şi că “toată lumea poate să se simtă acum mult mai în siguranţă”.

Generalul Robert Abrams a spus, în schimb, că există o continuă ameninţare venită din partea Coreei de Nord îndreptată către SUA şi aliaţii ei.

Noul summit dintre Donald Trump şi Kim Jong-un va avea loc în Hanoi, pe 27 şi 28 februarie.

×