x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe „Regele cocainei” din Bulgaria a fost arestat în Ucraina. Are o condamnare și în România

„Regele cocainei” din Bulgaria a fost arestat în Ucraina. Are o condamnare și în România

11 Sep 2021   •   11:31
„Regele cocainei” din Bulgaria a fost arestat în Ucraina. Are o condamnare și în România

Autoritățile bulgare l-au arestat în Ucraina pe Evelin Banev, un periculos traficant de cocaină. Evelin Baven a comis fapte penale în Bulgaria, România şi Italia.

Acestea au anunţat că l-au capturat pe Evelin Banev, zis „Brendo”, în vârstă de 56 de ani.

E unul dintre cei mai periculoşi traficanţi de droguri din Europa, a fost reţinut la 7 septembrie "în regiunea Kiev", potrivit Parchetului din Sofia, adăugând că urmează cererea de extrădare a acestuia din Ucraina.

Bulgarul este urmărit din 2018, inclusiv de România unde a fost condamnat definitiv, în 2017, la 10 ani şi 6 luni închisoare, pentru că a introdus, în aprilie 2012, pe teritoriul țării peste 51 kg de cocaină. Dar nu şi-a ispăşit niciodată pedeapsa, profitând de o punere în libertate, în aşteptarea unei hotărâri a instanţei din Bulgaria.

În 2013, fostul luptător a fost condamnat în Bulgaria la şapte ani şi jumătate de închisoare pentru participarea la o reţea de spălare a banilor. Pedeapsa i-a fost în cele din urmă redusă la şase ani de către Curtea Supremă în 2018.

Pe de altă parte, "Brendo" a fost condamnat, în 2017, la 20 de ani de închisoare în Italia, unde a fost găsit vinovat de importul a 40 de tone de cocaină din America Latină în numele temutei mafii calabreze, Ndrangheta, între 2004 şi 2007.

Mediafax

×
Subiecte în articol: Evelin Banev