x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Un disident belarus a fost găsit mort în Ucraina. Există suspiciuni că a fost asasinat

Un disident belarus a fost găsit mort în Ucraina. Există suspiciuni că a fost asasinat

03 Aug 2021   •   15:06
Un disident belarus a fost găsit mort în Ucraina. Există suspiciuni că a fost asasinat
Sursa foto: antena3

Un activist al opoziţiei din Belarus, Vitali Shishov, a fost găsit mort în capitala Ucrainei, la câteva ore după ce fusese dat dispărut, iar autorităţile ucrainene suspectează un asasinat, informează Reuters.

Vitaly Shishov a fost găsit spânzurat într-un parc din oraşul Kiev. "Cetăţeanul belarus Vitaly Shishov, care dispăruse ieri în Kiev, a fost găsit mort într-un parc, în apropierea locuinţei sale", a transmis Poliţia din capitala Ucrainei.

Vitaly Shishov era preşedintele asociaţiei Casa Belarusă din Ucraina (BDU), o organizaţie care îi ajută pe disidenţii belaruşi să se stabilească în străinătate.

Mulţi disidenţi din Belarus s-au refugiat în exil, în principal în Ucraina, Polonia şi Lituania, din cauza acţiunilor de reprimare comise de regimul Aleksandr Lukaşenko.

Organizaţia Casa Belarusă din Ucraina (BDU) a acuzat regimul de la Minsk de comiterea asasinatului. "Nu există niciun dubiu că este vorba despre o operaţiune planificată a serviciilor secrete, pentru lichidarea unei persoane care era într-adevăr un pericol pentru regimul din Belarus", a transmis organizaţia.

Mediafax

×
Subiecte în articol: belarus asasinat ucraina