x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe VIDEO. Un ghețar s-a prăbușit în nordul Indiei: Cel puțin 15 morți și 160 de persoane dispărute

VIDEO. Un ghețar s-a prăbușit în nordul Indiei: Cel puțin 15 morți și 160 de persoane dispărute

08 Feb 2021   •   10:35
VIDEO. Un ghețar s-a prăbușit în nordul Indiei: Cel puțin 15 morți și 160 de persoane dispărute
Sursa foto: Captură video

Cel puțin 15 persoane au murit, iar peste 160 de fost date dispărute în nordul Indiei, după prăbușirea unui fragment dintr-un ghețar, urmată de o avalanșă și viituri.

Incidentul a avut loc duminică dimineață, în districtul Chamoli din statul Uttarakhand situat în masivul Himalaya, la aproximativ 2.000 de metri deasupra nivelului mării.

Viiturile care au urmat după prăbușirea ghețarului au avariat două centrale hidroelectrice și cinci poduri. Autoritățile au fost nevoite să evacueze satele din regiune.

Un număr de 15 cadavre au fost recuperate în cadrul operațiunilor de salvare. Majoritatea celor decedaţi sau dispăruţi ar fi fost persoane angajate la centrale.

Un total de 202 de oameni au fost daţi dispăruţi în urma tragediei, însă între timp 25 au fost salvaţi, a declarat luni reporterilor şeful poliţiei statale, Ashok Kumar, precizând că în prezent se fac eforturi pentru salvarea a circa 30 de lucrători rămaşi blocaţi în tunelul uneia dintre centrale.

 

×
Subiecte în articol: india gheţar himalaya