x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Un important stat din SUA renunță la toate restricțiile anti COVID-19

Un important stat din SUA renunță la toate restricțiile anti COVID-19

04 Mai 2021   •   13:24
Un important stat din SUA renunță la toate restricțiile anti COVID-19

Toate restricțiile anti COVID-19 au fost ridicate în statul american Florida. Guvernatorul Ron DeSantis și-a justificat decizia prin faptul că vaccinurile sunt eficiente și disponibile populației, arată AFP.

El a promulgat inițal o lege statală prin care starea de urgență va fi ridcată de la 1 iulie, după care a semnat un decret prin care devansează această dată pentru 3 mai 2021. 

"Este ceea ce trebuie făcut ţinând cont de datele de care dispunem", a declarat DeSantis.

Circa 41,9% dn populația Flordei, respectiv 9 milioane de persoane au fost imunizate cu cel puțin o doză de vaccin. Acest stat are 21,5 milioane de locuitori.

Campania de vaccinare este deschisă acum tuturor persoanelor de peste 16 ani, acestea nefiind oblgate să arate un document prn care să ateste domiciliul în acest stat, condiție mpusă până săptămâna trecută. Acest lucru va permite și imunizarea migranțlor  care locuiesc fără acte legale.

Imunizarea se face fără programare, în centre special amenajate, dar și în farmacii și supermarketuri din SUA. Vacinurile autorizate spre administrare sunt Pfizer, Moderna şi Johnson & Johnson.

×
Subiecte în articol: sua florida restricţii COVID