x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Un italo-egiptean a câștigat Festivalul de la San Remo și va reprezenta Italia la Eurovision

Un italo-egiptean a câștigat Festivalul de la San Remo și va reprezenta Italia la Eurovision

10 Feb 2019   •   14:32
Un italo-egiptean a câștigat Festivalul de la San Remo și va reprezenta Italia la Eurovision

Cântăreţul italiano-egiptean Alessandro Mahmoud, cunoscut ca Mahmood, a câştigat sâmbătă seara cea de-a 69-a ediţie a Festivalului Cântecului Italian de la San Remo şi, prin urmare, dreptul de a reprezenta Italia la concursul de muzică Eurovision ce va avea loc în luna mai la Tel Aviv, informează EFE.
El a reuşit această performanţă interpretând piesa "Soldi" (bani). Locul al doilea a revenit concurentului Ultimo, pseudonimul cântăreţului Niccolo Moriconi, pentru 'I miei particolari', iar al treilea - grupului de tenori Il Volo, care a câştigat concursul în 2015, iar în acest an s-a prezentat cu melodia 'Musica che resta'.
Alessandro Mahmoud s-a născut la Milano, în 1992, dintr-o mamă italiană şi un tată egiptean. În anii precedenţi el a mai participat la X Factor Italia şi la Sanremo secţiunea pentru tineri.
Cântecul cu care a câştigat festivalul de la Sanremo îmbină mai multe stiluri, cum ar fi pop, hip-hop şi RnB (rhythm and blues), are influenţe orientale, unele părţi fiind cântate în arabă. Versurile vorbesc despre amintirile sale de la periferie, cu o critică socială clară.
Câştigând Sanremo, Mahmood va reprezenta Italia la Eurovision, care va avea loc în capitala israeliană între 14 şi 18 mai, dar va concura direct în finală întrucât Italia face parte din grupul "Big Five", format din principalii contributori ai competiţiei, alături de Spania, Marea Britanie, Germania şi Franţa.
La ediţia de anul acesta a festivalului cântecului italian s-au prezentat 24 de artişti fiecare cu câte un cântec, faţă de 20 de concurenţi în 2018, fără seri eliminatorii, şi au fost evaluaţi prin televot (50%), precum şi de un juriu de profesionişti/experţi (20%) şi de un juriu de jurnalişti acreditaţi (30%), conform site-ului Eurovision.
Sanremo, după numele oraşului din regiunea Liguria (nord) care îl găzduieşte, s-a bucurat din nou anul acesta de cele mai mari cote de audienţă pe parcursul celor cinci zile de desfăşurare, fiind principalul subiect de discuţie al italienilor care încă apreciază această competiţie lansată în 1951, relatează EFE. 
Participarea lui Mahmood în concurs vine într-un moment în care în Italia se vorbeşte mult despre imigraţie, în special despre politicile ministrului de interne Matteo Salvini, liderul Ligii, formaţiune de extremă-dreapta, scrie agenţia spaniolă de presă. Unii l-au subestimat pe câştigător pe reţelele sociale, însă muzicianul a respins controversa la conferinţa de presă de după gală, afirmând că este ''italian sută la sută" şi declarându-se gata să-şi reprezinte ţara la Tel Aviv.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: san remo eurovision