x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Un milion de americani nu au energie electrică din cauza uraganului Ida

Un milion de americani nu au energie electrică din cauza uraganului Ida

02 Sep 2021   •   09:00
Un milion de americani nu au energie electrică din cauza uraganului Ida

Persoanele care au plecat din fața uraganului Ida, care a devastat sudul Louisianei, sunt îndemnați să nu se întoarcă acasă în condițiile în care regiunea este lipsită de curent electric iar oficialii se luptă să reia furnizarea apei și altor utilități esențiale, relatează Reuters..

La trei zile după ce uraganul de categoria 4 a ajuns la țărm, mai mult de un milion de case și afaceri au rămas fără electricitate în Louisiana și Mississippi.

Miercuri dimineață a fost restabilită alimentarea cu electricitate a unor clienți din partea de est a orașului New Orleans, conform companiei Entergy Corp, care a avertizat că poate dura câteva săptămâni pentru a relua serviciul în unele zone în care stâlpii de curent s-au prăbușit.

Numărul deceselor a crescut la șase miercuri, după moartea confirmată a doi electricieni din Alabama care reparau rețeaua electrică, potrivit unui executiv al Pike Electric, un furnizor de utilități.

Ceea ce a rămas din Ida s-a combinat miercuri cu un alt front, pentru a aduce ploi abundente pe o zonă largă din nord-est, din nordul Virginiei și vestul Pennsylvania până la sudul New England, a declarat Serviciul Meteorologic Național, declanșând inundații.

Pe măsură ce sistemul se îndreaptă spre est, este de așteptat să vină cu ploi puternice în zonă, înainte de a ajunge peste Oceanul Atlantic, joi dimineață, a spus meteorologul NWS Marc Chenard.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: uraganul ida