x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Un nou „eject” pentru directoarea financiară de la Huawei

Un nou „eject” pentru directoarea financiară de la Huawei

14 Mar 2021   •   22:30
Un nou „eject” pentru directoarea financiară de la Huawei

O judecătoare canadiană a respins o nouă cerere a directoarei financiare a Huawei, Meng Wanzhou, care solicita ca mărturiile unor salariaţi ai gigantului chinez în domeniul telecomunicaţiilor să fie admise ca dovadă împotriva extrădării sale spre SUA, informează AFP.

Avocaţii lui Meng Wanzhou, 49 de ani, estimează că aceste depoziţii sub jurământ ar putea arăta că banca HSBC ştia de legăturile dintre Huawei şi filiala sa Skycom ce opera în Iran, contrar a ceea ce afirmă justiţia americană. Aceste dovezi ar contribui la demonstrarea faptului că dosarul împotriva dnei Meng "nu este fiabil", potrivit avocaţilor.

SUA o acuză pe Meng că a minţit HSBC, în timpul unei întâlniri în 2013, asupra legăturilor dintre Huawei şi filiala sa, cu riscul de a împinge banca să încalce la rândul său sancţiunile americane împotriva acestei ţări. SUA vor să o judece pe Meng pentru fraudă bancară.

Într-o decizie publicată vineri seara, judecătoarea Heather Holmes de la Curtea Supremă a provinciei canadiene Columbia Britanică a estimat că mărturiile cerute de către apărarea dnei Meng "ţin de domeniul procesului, nu de o audiere asupra extrădării". Aceste depoziţii nu ar face decât să prezinte o nouă versiune a faptelor în opoziţie cu cea a justiţiei americane, "ceea ce ar depăşi anvergura unei audieri asupra extrădării", potrivit judecătoarei.

 

×
Subiecte în articol: directoare Huawei