x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Un oficial care locuieşte la reşedinţa papei Francisc, confirmat cu coronavirus

Un oficial care locuieşte la reşedinţa papei Francisc, confirmat cu coronavirus

28 Mar 2020   •   19:32
Un oficial care locuieşte la reşedinţa papei Francisc, confirmat cu coronavirus

Reprezentanţii Vaticanului au confirmat, sâmbătă, că un oficial care locuieşte la Hotelul Domus Santa Marta, reşedinţa papei Francisc, este infectat cu coronavirus. Toţi cei care s-au aflat în contact direct cu persoana bolnavă sunt testaţi. Papa Francisc nu este inclus în acest grup.

Reprezentanţii Vaticanului au declarat într-un comunicat, sâmbătă, că o persoană care locuieşte la Hotelul Domus Santa Marta, reşedinţa papei Francisc, este infectată cu coronavirus şi a fost internată într-un spital din zona Romei.

În prezent, li se efectuează teste tuturor celor care au intrat în contact direct cu persoana contagioasă, care este un oficial din secretariatul de stat.

O a doua persoană, care nu locuieşte la reşedinţa papală, a fost depistată pozitiv pentru coronavirus.

Până sâmbătă, peste 170 de persoane care locuiesc la Vatican au fost testate, iar şase dintre ele suferă de COVID-19.

Reprezentanţii Vaticanului au subliniat că suveranul pontif „nu este inclus” în grupul persoanelor testate pozitiv şi nici „cei mai apropiaţi colaboratori ai săi”.

Primele informaţii despre rezidenţi de la Santa Marta testaţi pozitiv au fost raportate pe 25 martie de publicaţia italiană Il Messaggero, iar jurnaliştii au făcut presiuni pentru ca reprezentanţii Vaticanului să ofere mai multe informaţii despre subiect, mai ales legate de persoane apropiate de papa Francisc.

Reprezentanţii Vaticanului au mai informat, sâmbătă, că reşedinţa a fost dezinfectată, potrivit ncronline.org.

Un hotel modern, Santa Marta este reşedinţă permanentă pentru zeci de preoţi care lucrează la Vatican. De asemenea, aici sunt găzduiţi oaspeţii veniţi la diferite evenimente particulare de la Vatican, dar, de la izbucnirea epidemiei în Italia, nu a fost organizată nicio astfel de manifestare.

După alegerea sa ca Papă, în martie 2013, Francis a ales să locuiască la Hotelul Santa Marta, în loc să se mute în palatul apostolic. Locuieşte la etajul al doilea al clădirii, iar accesul în acea zonă este restricţionat.

De la izbucnirea epidemiei, Papa a renunţat la obiceiul său de a lua masa cu alţi oaspeţi la cafeneaua hotelului. Mesele îi sunt aduse în prezent în cameră.

Totuşi, Suveranul Pontif a continuat să aibă audienţe cu diverşi oficiali, iar, sâmbătă, s-a întâlnit cu cardinalul Marc Ouellet, şeful Congregaţiei Episcopilor, şi cu primarul Romei, Virginia Raggi.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: Vatican coronavirus papa francisc