x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Un restaurant din New York intră în cartea recordurilor pentru cei mai scumpi cartofi prăjiţi

Un restaurant din New York intră în cartea recordurilor pentru cei mai scumpi cartofi prăjiţi

02 Aug 2021   •   09:20
Un restaurant din New York intră în cartea recordurilor pentru cei mai scumpi cartofi prăjiţi

 Agenţii FED din Statele Unite, mereu în căutarea semnelor de inflaţie, ar tânji după o vizită în partea de Est a Manhattanului, unde farfuria de 200 dolari de cartofi prăjiţi redefineşte noţiunea de meniu de lux, scrie Reuters.

Restaurantul Serendipity 3 revendică deja recorduri mondiale pentru cel mai mai scump burger (295 de dolari) şi îngheţată (1.000 de dolari). Guiness World Records a certificat, începând cu 13 iulie, şi cartofii prăjiţi ai restaurantului ca fiind cei mai scumpi din lume.

„Serendipity este fără îndoială un loc fericit”, a spus directorul creativ şi bucătarul-şef Joe Calderone. „Oamenii vin aici pentru a sărbători, pentru a scăpa uneori de realitatea vieţii”, a adăugat el.

„Crème de la Crème Pomme Frites” începe ca o reţetă de cartofi Chipperbec. Aceştia sunt opăriţi în oţet sau şampanie. Apoi se prăjesc în grăsime de gâscă, nu în ulei, şi nu o dată, ci de două ori, aşa că sunt crocanţi la exterior şi pufoşi la interior.

Presăraţi cu aur comestibil şi condimentaţi cu sare şi ulei de trufe, aceştia sunt serviţi pe o farfurie de cristal cu orhidee, împreună cu felii subţiri de trufe şi o baie de brânză Mornay. Inclusiv sosul este infuzat cu trufe, o ciupercă rară de sezon, mai menţionează sursa citată.

„Trufa este vedeta preparatului” a declarat Chef executiv corporativ Frederick Schoen-Kiewert.

La fel ca multe restaurante, Serendipity a fost închis în timpul pandemiei de COVID-19, iar Calderone şi Schoen-Kiewert au considerat că preparatul ar fi o modalitate bună de a anunţa redeschiderea.

Fără îndoială, funcţionează. Există o listă de aşteptare de 8-10 săptămâni pentru cartofii prăjiţi.

„A fost un an şi jumătate dur pentru toată lumea şi trebuie să ne distrăm acum”, a spus Calderone.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: cartofi prajiti