x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Un tigru a atacat o îngrijitoare la o grădină zoologică din SUA

Un tigru a atacat o îngrijitoare la o grădină zoologică din SUA

21 Apr 2019   •   15:00
Un tigru a atacat o îngrijitoare la o grădină zoologică din SUA

O îngrijitoare a fost rănită sâmbătă de un tigru la grădina zoologică din Topeka, din statul Kansas (SUA), potrivit autorităţilor citate de EFE.

Primăria din Topeka a informat pe contul său de Twitter despre acest incident în care "un tigru mascul a atacat o îngrijitoare la parcul zoologic al oraşului. Îngrijitoarea a fost rănită şi transportată la spital în stare de conştienţă".

Directorul centrului, Brendan Wiley, a declarat la o conferinţă de presă, că tigrul Sanjiv în vârstă de 7 ani, se afla în habitatul animalelor, înainte ca grădina zoologică să fie deschis publicului, în momentul în care s-a năpustit asupra femeii.

În urma atacului, îngrijitoarea a suferit "laceraţii şi perforaţii la nivelul capului, spatelui şi braţului, iar victima a fost transportată la un spital din zonă pentru a primi îngrijiri".

Femeia este principalul îngrijitor al tigrului şi lucrează de mulţi ani la grădina zoologică. 

Potrivit lui Wiley, îngrijitoarea se afla în zona rezervată tigrului pentru a efectua operaţiunea de salubrizare şi întreţinere a locului, cum obişnuieşte să facă zilnic, iar tigrul nu trebuia să se afle în acel moment în acelaşi spaţiu. S-a comis probabil o greşeală", a admis el. 

El a precizat că deocamdată nu se gândesc la sacrificarea felinei, originară din Sumatra (Indonezia), având în vedere că este vorba de o specie "excepţională" şi în pericol de dispariţie.

Tigrul Sanjiv a devenit recent tatăl a patru pui. 

"Deşi a fost un incident nefericit, tigrul a reacţionat asemeni unui animal de pradă", a precizat Wiley, care a lăudat rapiditatea cu care a reacţionat personalul, reuşind să preia controlul asupra situaţiei în zece minute.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: tigru ingrijitoare gradina zoologica