x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Un ton roşu uriaş a fost vândut cu 193 de milioane de yeni la licitaţie în Japonia

Un ton roşu uriaş a fost vândut cu 193 de milioane de yeni la licitaţie în Japonia

05 Ian 2020   •   10:30
Un ton roşu uriaş a fost vândut cu 193 de milioane de yeni la licitaţie în Japonia

Un ton roşu uriaş a fost vândut duminică cu suma de 193,2 milioane de yeni (1,8 milioane de dolari) la prima licitaţie din 2020 pe piaţa de peşte din Tokyo, relatează dpa.


Tonul roşu de 276 de kilograme, evaluat la 700.000 de yeni pe kilogram la piaţa de peşte Toyosu din capitala Japoniei, a fost vândut companiei Kiyomura, care administrează principalul lanţ de restaurante de sushi "Sushi Zanmai".

"Mă simt chiar grozav că am făcut o ofertă câştigătoare pentru că aceasta este prima licitaţie din era Reiwa", a declarat Kiyoshi Kimura, preşedintele companiei Kiyomura, referindu-se la epoca imperială care a început în mai.

"Este scump, dar aş dori ca toţi clienţii să încerce cel mai bun ton", a mai spus el.

Peştele a fost prins în Oma, în largul principalei insule japoneze Honshu, unul dintre cele mai bune locuri de pescuit din ţară.

Recordul pentru cumpărarea unui ton roşu a fost stabilit la licitaţia de anul trecut, când Kimura a plătit suma de 333,6 milioane de yeni pentru un exemplar de 278 de kilograme.

Japonia se numără printre principalii consumatori de ton roşu din lume, iar pescuitul în exces al acesteia a fost mult timp criticat la nivel internaţional.AGERPRES

×