x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Un tribunal din Irak a emis un mandat de arestare pe numele lui Donald Trump

Un tribunal din Irak a emis un mandat de arestare pe numele lui Donald Trump

07 Ian 2021   •   15:12
Un tribunal din Irak a emis un mandat de arestare pe numele lui Donald Trump

Un tribunal din Irak a emis joi un mandat de arestare național împotriva președintelui american în exercițiu Donald Ttrump pentru uciderea locotenentului lui Oassem Soleiman, notează AP News.

Mandatul a fost emis ca parte a anchetei asupra uciderii lui Abou Mehdi al-Mouhandis, comandatul forțelor pro-Iran din Irak, omorât anul trecut împreună cu generalul iranian Qassem Soleimani.

Drona care a distrus mașinile în care se aflau cei doi la 3 ianuarie 2020, pe aeroportul din Bagdad, a decolar la ordinul lui Trump. Președintele în exercițiu al SUA și-a exprimat satisfacția în legătură cu faptul că cei doi au fost omorâți dintr-un foc.

Uciderile au fost calificate drept „ilegale” și „arbitrare” de raportoarea specială a ONU asupra execuțiilor extrajudiciare, Agnes Callamard. Trump a afirmat că decizia de ucidere a celor doi a venit după ce Soleimani a amenințat că va ataca SUA.

Mandatul pentru arestarea lui Donald Trump a fost emis conform articolului 406 al Codului Penal irakian care prevede pedeapsa cu moartea pentru orice omucidere cu premeditare.

×
Subiecte în articol: irak mandat de arestare donald trump