x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Ungaria nu are în vedere ridicarea restricțiilor existente decât după vaccinarea în masă a populației

Ungaria nu are în vedere ridicarea restricțiilor existente decât după vaccinarea în masă a populației

22 Ian 2021   •   10:32
Ungaria nu are în vedere ridicarea restricțiilor existente decât după vaccinarea în masă a populației

Ungaria nu va putea ridica restricțiile existente impuse pentru limitarea răspândirii noului coronavirus decât după ce poate realiza o vaccinare în masă a populației, a afirmat premierul ungur Viktor Orban, în cadrul intervenției săptămânale pe care o are la postul național de radio.

Acesta a mai precizat că cea mai bună abordare constă în autorizarea cât mai multor vaccinuri, deoarece concurența va forța producătorii să-și accelereze livrările, notează Reuters.

Mai mult, Orban a adăugat că guvernul de la Budapesta a decis construirea unei fabrici pentru producerea de vaccinuri.

De la 11 noiembrie, toate şcolile din învăţământul secundar din Ungaria au fost închise, ca şi hotelurile şi restaurantele, cu excepţia livrărilor pentru acasă. De asemenea, este în vigoare o interdicţie de circulaţie după ora 19:00 GMT.

Ungaria este singura țară membră a Uniunii Europene care are în vedere achiziționarea de vaccinuri în afara schemei gestionate la nivel comunitar de Comisia Europeană. Astfel, Ungaria a aprobat vaccinurile AstraZeneca și Sputnik V, iar în prezent evaluează vaccinul chinezesc Sinopharm.

×
Subiecte în articol: Ungaria restricţii vaccin anti-covid