x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Uniunea Europeană critică interdicţiile de călătorie, după o decizie a Belgiei

Uniunea Europeană critică interdicţiile de călătorie, după o decizie a Belgiei

08 Mar 2021   •   19:46
Uniunea Europeană critică interdicţiile de călătorie, după o decizie a Belgiei

Uniunea Europeană a criticat, luni, restricţiile de călătorie impuse de unele ţări, în contextul unei decizii a Belgiei de a prelungi unele interdicţii până în aprilie, catalogând măsurile drept disproporţionate.

Belgia, ţară în care se află principalele instituţii ale Uniunii Europene, a anunţat în ianuarie interzicerea călătoriilor nonesenţiale, din cauza pandemiei. Premierul belgian, Alexander De Croo, a anunţat acum că măsura va fi prelungită până pe 18 aprilie.

"Am fost surprinşi să aflăm din presă despre prelungirea interdicţiilor de călătorie", a reacţionat Christian Wigand, un purtător de cuvânt al Comisiei Europene, conform Agenţiei France-Presse şi cotidianului Le Figaro.

"Statele membre trebuie să respecte principiul proporţionalităţii înscris în Dreptul Uniunii Europene. Nu credem că aceste interdicţii respectă acest principiu", a subliniat Christian Wigand.

În februarie, Comisia Europeană a criticat restricţiile de călătorie impuse de Belgia, Germania, Finlanda, Danemarca, Suedia şi Ungaria.

"Vom analiza răspunsurile primite din partea acestor state şi vom stabili ce opţiuni de reacţie sunt", a atras atenţia Christian Wigand.

"Libertatea de circulaţie este o libertate fundamentală. Vom continua să acţionăm pentru a ne asigura că recomandările adoptate de Consiliul UE vor fi respectate şi pentru a evita interdicţiile de călătorie", a afirmat, la rândul său, Didier Reynerds, comisarul UE pentru Justiţie.

 

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: uniunea europeana