x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe UPDATE Accident tragic în Italia. 12 persoane au murit după ce s-au prăbușit cu telecabina

UPDATE Accident tragic în Italia. 12 persoane au murit după ce s-au prăbușit cu telecabina

23 Mai 2021   •   17:43
UPDATE Accident tragic în Italia. 12 persoane au murit după ce s-au prăbușit cu telecabina

Bilanțul persoanelor decedate în urma căderii unei telecabine în Stresa, din stațiunea balneară Piemont, a urcat la 12 persoane, transmite AFP.

"Numărul victimelor a crescut la 12 morţi. Iar bilanţul ar putea creşte în continuare, din păcate", a anunța serviciul de salvare montană, pe Twitter.

Totodată, doi copii sunt spitalizaţi în stare gravă.

Accidentul a survenit la ora locală 12.30 și a fost provocat de ruperea unui cablu, pe partea cea mai înaltă a traseului. Telecabina a căzut într-o zonă împădurită și abruptă, ceea ce îngreunează accesul echipelor de salvare.

Telefericul face legătura, în doar 20 de minute, între localitate Stresa și Muntele Mottarone. Aceasta oferă turiștilot o privelileștie minunată asupra Alpilor și a lacului Maggiore, de la circa 1.500 de metri înălțime. Acesta a fost închis timp  de 2 an, în perioada 2014-2016, pentru reparații.

ȘTIRE INIȚIALĂ Nouă oameni au murit duminică, în Italia, după ce cablul unei telecabine s-a rupt, iar pasagerii au căzut. Incidentul a avut loc în apropierea lacului Maggiore, din nordul ţării.

Salvatorii locali au intervenit de urgenţă, iar un elicopter a preluat o parte dintre pasagerii răniţi, conform BBC. Doi copii în stare gravă au fost transportaţi de urgenţă la spitalul din Torino.

Cablul susţinea telecabina la o înălţime de 1.491 metri, aceasta prăbuşindu-se în zona munţilor Mottarone.

Fotografiile de la faţa locului arată că impactul telecabinei cu solul a fost unul violent.

„E un accident grav”, a declarat Walter Milan, reprezentantul serviciului salvamont din regiune, adăugând că telecabina a fost „zdrobită” în urma impactului cu solul.

Mediafax

×
Subiecte în articol: italia telecabina