x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe UPDATE Coronavirus: SUA, Franța și Rusia vor să-și evacueze cetățenii din orașul chinez Wuhan

UPDATE Coronavirus: SUA, Franța și Rusia vor să-și evacueze cetățenii din orașul chinez Wuhan

25 Ian 2020   •   16:12
UPDATE Coronavirus: SUA, Franța și Rusia vor să-și evacueze cetățenii din orașul chinez Wuhan

Statele Unite organizează un zbor charter duminică pentru a repatria cetăţenii şi diplomaţii americani din oraşul chinez Wuhan, centrul epidemiei provocate de noul coronavirus, a anunţat sâmbătă Wall Street Journal (WSJ).

Avionul va transporta circa 230 de persoane - diplomaţi de la consulatul SUA, precum şi cetăţeni americani şi familiile lor, potrivit ziarului financiar american, care citează o persoană la curent cu operaţiunea.

Washingtonul a primit aprobarea operaţiunii din partea ministerului de externe chinez şi a altor agenţii guvernamentale în urma unor negocieri în ultimele zile, mai scrie ziarul. De asemenea, Statele Unite intenţionează să îşi închidă temporar consulatul din Wuhan.
 

Şi Franţa va lua măsuri similare, anunţă ziarul South China Morning Post.

Publicaţia citează un e-mail trimis de consulatul francez, conform căruia consulatul general, în colaborare cu autorităţile locale, intenţionează să organizeze un serviciu de autobuze pentru a permite cetăţenilor francezi să se deplaseze de la Wuhan la Changsha, împreună cu membrii de familie chinezi.

La rândul său, Rusia se consultă cu China privind eventuala evacuare a cetăţenilor ruşi din Wuhan, transmite RIA, după un anunţ oficial al ambasadei ruse la Beijing. Potrivit ataşatului de presă al misiunii diplomatice, niciun cetăţean rus nu a contractat coronavirusul. 

AGERPRES

×
Subiecte în articol: coronavirus sua China franta Rusia