x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe UPDATE Mai multe state europene se pregătesc de restricții totale

UPDATE Mai multe state europene se pregătesc de restricții totale

20 Oct 2020   •   14:14
UPDATE  Mai multe state europene se pregătesc de restricții totale

După ce autoritățile irlandeze au decis să revină la izolarea totală a populației, Belgia ar putea să impună restricți severe din cauza creșterii infecțiilor cu noul coronavirus. Și Țara Galilor se pregătește pentru închiderea populației în case pentru două săptămâni, începând de vineri, 23 octombrie, scrie Reuters.

"Într-un astfel de caz, am fi nevoiţi să luăm în considerare măsuri şi mai restrictive, care ar însemna un 'lockdown' ca cel impus în martie şi aprilie", a declarat virusologul Yves Van Laethem . El este de părere că doar un vaccin sau un tratament adecvat ar putea opri pandemia. 

Ministrul belgian al Sănătății, Frank Vandenbroucke, a spus că în Bruxelles și în sudul Valoniei situația îmbolnăvirilor cu SARS-CoV-2 este cea mai gravă de pe vechiul continent. 

Acest stat are 11 milioane de locuitori. Ieri a raportat 7.876 de infecții noi.
 

ȘTIRE INIȚIALĂ Autoritățile din Irlanda au decis o nouă blocare a populației în case din cauza pandemiei de coronavirus. Măsurile vor intra în vigoare din 22 octombrie și vor fi menținute timp de șase săptămâni, potrivit premierului Michael Martin, citat de AFP. Cu toate astea, școlile rămân deschise. 

"Nu ne putem permite ca viitorul copiilor şi tinerilor noştri să fie altă victimă a acestei boli'', a explicat oficialul decizia de permite elevilor să meargă la cursuri. Și creșele rămân deschise.

Activitățile economice neesențiale se vor închide, iar restaurantele vor servi doar mâncare la pachet. Doar persoanele care trebuie să fie prezente la locul de muncă vor putea să se deplaseze. 

''Cerem tuturor celor din ţară să rămână acasă'', a declarat oficialul.

Irlandezii vor putea să facă mișcare pe o distanță de 5 km în jurul locuinței, sub sancțiunea amenzilor. 

Vizitele și evenimentele vor fi interzie.

Activitățile sportive în spațiile închise nu vor mai fi permise. 

Restricțiile sunt cele mai dure din Europa, după cum a declarat însuși premierul.
"Dacă ne unim eforturile pentru următoarele şase săptămâni, vom putea să sărbătorim Crăciunul în mod corespunzător", a explicat acesta.

 

×