x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe UPDATE Măsuri extreme în mai multe state din cauza pandemiei. Alertă maximă la Londra

UPDATE Măsuri extreme în mai multe state din cauza pandemiei. Alertă maximă la Londra

de Giulia Anghel    |    16 Dec 2020   •   11:39
UPDATE Măsuri extreme în mai multe state din cauza pandemiei. Alertă maximă la Londra

În plină iarnă, noul val de coronavirus face ravagii în multe zone ale lumii, astfel încât autoritățile se văd nevoite să impună restricții mai dure. După Lituania și Coreea de Sud, în Londra autoritățile au decis nivel maxim de alertă.

Marea Britanie

Autoritățile din Londra impun alerta de gradul trei, în toată metropola și în anumite zone din Essex și Hertfordshire din data de 16 decembrie. Măsura a fost luată din cauza infecțiilor cu virusul SARS-CoV-2, potrivit anunțului Ambasadei României în Regatul Unit. 

Nu vor fi permise întâlnirile cu prietenii în spațiile închise și adunările cu mai mult de 6 persoane în parcuri, plaje, zone de agrement.

Se închid restaurantele, cafenelele, barurile, hotelurile, pensiunile, locurile de joacă, cazinourile, cinematografele, teatrele, sălile d e concerte.

Cîălătoriile în afara localității nu sunt recomandate, excepție făcând doar cele pentru serviciu, educație și tratamente medicale. 

Coreea de Sud

Școlile vor fi închise din 15 septembrie în Seul și în regiunile înconjurătoare. Elevii vor urma cursuri online până la sfârșitul luni decembrie. Această măsură este premergătoare următoarelor reguli de distanțare socială, aflate în faza a treia, care ar închide economia acestei țări. În această situație, doar persoanele care lucrează în domeniile esențiale vor putea să meargă lla muncă. Adunările ar putea fi limitate la 10 persoane.

"Guvernul nu va ezita să ia această decizie de a se trece la faza a 3-a dacă va fi considerată necesară, pentru că trebuie ţinut cont de opiniile miniştrilor implicaţi, ale administraţiilor locale şi experţilor", a declarat premierul Chung Sye-kyun.

Agenţia de Prevenire şi Control al Bolilor (KDCA) din Coreea de Sud a anunțat 718 infecții noi cu virusul SARS-CoV-2, în ultimele 24 de ore. cele mai multe sunt la Seul, Incheon și în provincia Gyeonggi.

Autoritățile folosesc aplicații mobile pentru depistarea contacților, fiind ajutați de poliție, armată și funcționari publici.

Noile infecții au izbucnit din cauza întâlnirilor între prieteni și la reuniunile de familie.

Numărul cazurilor înregistrate a ajuns la 43.484  de persoane, dintre care 587 au decedat.

Lituania

Autoritățile din această țară au decis intrarea în izolare a populației în perioada 16 decembrie 2020 - 31 ianuarie 2021 din cauza creșterii infecțiilor cu virusul SARS-CoV-2.

Vor funcționa doar magazinele esențiale. Școlile sunt închise iar cursurile se vor dezfășura exclusiv online. 

Oamenii vor putea ieși din locuințe doar din motive întemeiate, pentru a merge la muncă, la cumpărături sau la înmormântări. Nu au voie să părăsească localitatea. Contactele sunt restrânse la o singură familie.

Țara are circa 3 milioane de locuitori și un nou guvern de centru-dreapta, condus de premierul Ingrida Simonyte.

Populația s-a aflat și în luna noiembrie sub restricții parțiale. 

Până în prezent, s-au înregistrat 93.000 de persoane infectate cu COVID-19 și 815 decese.

 

×