x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe UPDATE Piața de petrol în pericol din cauza noului val de infecții cu COVID-19

UPDATE Piața de petrol în pericol din cauza noului val de infecții cu COVID-19

15 Oct 2020   •   12:22
UPDATE Piața de petrol în pericol din cauza noului val de infecții cu COVID-19

Prețul petrolului la nivel mondial continuă să scadă din cauza restricțiilor impuse în mai multe țări, pe fondul celui de-al doilea val al pandemiei de coronavirus, transmite Reuters. 

"Traderii sunt extrem de îngrijoraţi de amploarea restricţiilor impuse pentru a ţine sub control extinderea pandemiei", spune analistul Stephen Innes.

Cotaţia futures a barilului de țiței s-a redus cu 0,24 dolari, ajungând la 40,80 dolari, iar cotaţia futures a barilului de petrol Brent din Marea Nordului a coborât cu 0,28 dolari, până la 43,04 dolari.

La bursa New York Mercantile Exchange (Nymex), cotaţia barilului de petrol, cu livrare în noiembrie, a crescut cu 0,84 dolari, ajungând la închidere la 41,04 dolari.

La bursa ICE Futures, cotaţia barilului de petrol Brent din Marea Nordului, cu livrare în luna decembrie, s-a mărit cu 0,87 dolari, situându-se la 43,32 dolari.

Statele europene impun noi restricţii pentru a ţine sub control extinderea pandemiei de coronavirus, iar India, al treilea mare consumator de petrol, este în grafic să depăşească SUA la cel mai mare număr de infecţii cu Covid-19 pe plan mondial.
 

ȘTIRE INIȚIALĂ După ce piața petrolului s-a prăbușit dramatic în acest an din cauza pandemiei de coronavirus, previziunile pe 2021 nu arată prea bine, motiv pentru care va scădea și producția, transmite Organizația Statelor Exportatoare de Petrol (OPEC), citată de Reuters.

"Deşi redresarea în unele ţări a fost impresionantă în trimestrul trei din 2020, tendinţa pe termen scurt rămâne fragilă, din cauza diverselor incertitudini, în special în privinţa evoluţiei pandemiei. Nu ne aşteptăm ca redresarea considerabilă din trimestrul trei să continue în ultimele luni din 2020 şi în 2021", se arată în document.

Estimările spun că cererea globală de țiței va crește cu 6,54 milioane de barili pe zi anul viitor, ajungând la 96,84 milioane de barili pe zi.

Este motiul pentru care OPEC a decis să reducă producția cu 9,7 milioane de barili pe zi.

Prețurile petrolului au scăzut cu 38% în trimestrul doi din 2020, față de anul trecut. 

Cotaţia barilului de țiței Brent din Marea Nordului cu livrare în luna decembrie a crescut marţi cu 0,73 dolari la bursa ICE Futures, ajungând la un preț de 42,45 dolari.
 

×
Subiecte în articol: petrol titei pandemie COVID coronavirus