x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe UPDATE Preşedintele Libanului condamnă bombardamentele israeliene

UPDATE Preşedintele Libanului condamnă bombardamentele israeliene

05 Aug 2021   •   15:01
UPDATE  Preşedintele Libanului condamnă bombardamentele israeliene

Preşedintele libanez, Michel Aoun, condamnă vehement "intenţiile agresive" ale Israelului şi încălcarea unei rezoluţii a Naţiunilor Unite, după ce armata israeliană a bombardat în ultimele 24 de ore poziţii islamiste din sudul Libanului, ca reacţie la atacuri cu rachete.

Forţele Aeriene israeliene au efectuat în cursul nopţii de miercuri spre joi raiduri aeriene asupra unor poziţii islamiste din sudul Libanului, după trei serii de atacuri cu obuze de artilerie. "Avioane militare au atacat sisteme de rachete şi infrastructură utilizate de grupuri teroriste din Liban", a transmis Armata israeliană, conform site-ului Ynetnews.com.

Conform unor surse militare libaneze, avioanele militare israeliene au atacat poziţii islamiste din zona Mahmudiya. Anterior, artileria israeliană atacase cu obuze poziţii islamiste din zonele libaneze Wadi Hamoul, Al-Sadana, Sahel Al-Mari, Rashaya Al-Fokhar şi Sahel Al-Khiam.

Armata israeliană a ripostat astfel la atacuri cu rachete lansate miercuri din sudul Libanului spre nordul Israelului. Două rachete au căzut pe un câmp, în zona Kfar Giladi / Tel Hai, în apropierea orăşelului israelian Kiryat Shmona, iar a treia a căzut în zona frontierei. Patru persoane au fost tratate pentru atacuri de panică produse din cauza incidentului, a transmis Serviciul medical israelian Magen David Adom.

Conform serviciilor de informaţii israeliene, atacurile cu rachete nu au fost lansate de combatanţi ai organizaţiei islamiste şiite Hezbollah, ci de militanţi palestinieni stabiliţi în sudul Libanului. Departamentul de Stat american a condamnat atacurile cu rachete lansate din Liban spre Israel.

La rândul său, preşedintele Libanului, Michel Aoun, a condamnat vehement "intenţiile agresive" ale Israelului.

"Israelul utilizează aviaţia militară pentru a ataca sate libaneze pentru prima dată după anul 2006, ceea ce indică intenţii agresive în scopul escaladării crizei. Aceste lucruri coincid cu ameninţările agresive la adresa Libanului şi a suveranităţii libaneze. Ceea ce s-a întâmplat este o încălcare flagrantă şi gravă a Rezoluţiei 1701 a Consiliului de Securitate ONU şi o ameninţare directă pentru securitatea şi stabilitatea sudului Libanului", a afirmat Michel Aoun.

 Mediafax

ȘTIRE INIȚIALĂ Trei rachete au fost lansate, miercuri, din sudul Libanului spre nordul Israelului, în urma cărora armata israeliană a ripostat cu obuze de artilerie asupra unor poziţii islamiste, afirmă surse militare citate de cotidianul The Times of Israel şi de site-ul Ynetnews.com.

Două rachete lansate din sudul Libanului au căzut pe un câmp, în zona Kfar Giladi / Tel Hai, în apropierea orăşelului israelian Kiryat Shmona, iar a treia a căzut în zona frontierei.

Patru persoane au fost tratate pentru atacuri de panică produse din cauza incidentului, a transmis Serviciul medical israelian Magen David Adom.

În replică, armata israeliană a bombardat de două ori cu obuze de artilerie poziţii islamiste din sudul Libanului. Guvernul Israelului a transmis Libanului, prin intermediul Misiunii ONU, că va intensifica bombardamentele dacă atacurile cu rachete vor continua, au declarat surse citate de Channel 12. Premierul Naftali Bennett, ministrul Apărării, Benjamin Gantz, şi şeful Statului Major al armatei israeliene, generalul Aviv Kohavi, au convocat o reuniune de criză pentru a stabili modalităţi de ripostă.

Conform serviciilor de informaţii israeliene, atacurile cu rachete nu au fost lansate de combatanţi ai organizaţiei islamiste şiite Hezbollah, ci de militanţi palestinieni stabiliţi în sudul Libanului.

Mediafax

×
Subiecte în articol: Israel liban