x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe UPDATE Reacția Rusiei la sancțiunile UE în cazul Navalnîi

UPDATE Reacția Rusiei la sancțiunile UE în cazul Navalnîi

23 Feb 2021   •   09:05
UPDATE Reacția Rusiei la sancțiunile UE în cazul Navalnîi
Sursa foto: Sursa: Hepta

Rusia este dezamăgită de sancțiunile UE asupra a patru oficiali ruși de rang înalt responsabili pentru felul cum a fost tratat liderul opoziției Aleksei Navalnîi și represiunile la care au fost supuși susținătorii săi, scrie AFP.

"Decizia adoptată de Consiliul pentru Afaceri Externe al UE, la 22 februarie, care a invocat pretexte pentru a pregăti noi sancţiuni ilegale şi unilaterale împotriva unor cetăţeni ruşi este dezamăgitoare", a trannsmis Ministerul de Externe al acestei țări. Sunt vizați șeful Comitetului de anchetă pentru infracțiuni majore, directorul direcţiei penitenciarelor, directorul Gărzii naţionale din Rusia şi procurorul general. Măsurile prevăt îngheţarea activelor de pe teritoriul UE şi interdicţia de călătorie în ţările membre. 

ȘTIRE INIȚIALĂ Europarlamentarul Eugen Tomac transmite că statele Uniunii Europene au dat dovada unității, votând, luni, în unanimitate, un acord privind sancționarea Rusiei, în cazul procesului și detenției lui Alexei Navalnîi.

Decizia de sancționare a Rusiei vine ca urmare a procesului inechitabil și detenției lui Alexei Navalnîi, a încălcărilor grave ale drepturilor omului (precum dreptul legitim la protest pașnic) și a călătoriei Înaltului Reprezentant al UE, Josep Borrell, la Moscova.

„Astăzi (luni – n.r.), Uniunea a transmis un semnal de solidaritate pentru societatea civilă democratică din Rusia și de condamnare pentru regimul lui Putin. Dictatura nu are șanse să reziste într-o lume democratică construită în jurul valorilor europene. Este total greșit faptul că rămân profund divergente opiniile privind gazoductul Nord Stream 2. Trebuie să reținem că atât timp cât interesele europene nu converg, vom continua să îi acordăm lui Putin șansa de a interveni «după bunul plac» în casa noastră”, spune Eugen Tomac.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: sancționarea rusiei