x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe UPDATE Tragedie la Vatican. Medicul Papei Francisc a murit. Ce decizie a luat Suveranul Pontif

UPDATE Tragedie la Vatican. Medicul Papei Francisc a murit. Ce decizie a luat Suveranul Pontif

10 Ian 2021   •   14:33
UPDATE Tragedie la Vatican. Medicul Papei Francisc a murit. Ce decizie a luat Suveranul Pontif

Medicul personal al Papei Francisc s-a infectat cu virusul SARS-CoV-2 și a murit. Fabrizio Saccorsi avea 78 de ani și a fost internat într-un spital din Roma pe 26 decembrie 2020 din cauza unei afecțiuni oncologice. 

Decesul acestuia a survenit din cauza complicațiilor provocate de noul coronavirus. 

Fabrizio Soccorsi a fost ales medicul personal al Suveranului Pontif în 2015. Nu se știe când s-a întâlnit ultima oară cu șeful Bisericii Catolice.

Papa Francisc a anunțat că se va vaccina săptămâna viitoare. 

ȘTIRE INIȚIALĂ Papa Francisc a anunțat că se va vaccina împotriva infecției cu virusul SARS-CoV-2 săptămâna viitoare.  Suveranul Pontif îi îndeamnă pe credincioși să fie de acord cu tratamentul pentru a-și proteja nu doar viața lor, ci și pe a celorlalți.

„Cred că din punct de vedere etic toată lumea ar trebui să se vaccineze, deoarece nu te joci doar cu sănătatea ta, cu viața ta, ci și cu viața al altora" ”, a spus Papa Francisc, într-un interviu acordat postului TV Canale 5.

Vaticanul are aproximativ 450 de cetățeni și va lansa propria campanie împotriva coronavirusului.

„Săptămâna viitoare vom începe să ne vaccinăm aici, la Vatican. Și eu m-am programat. Trebuie să facem asta”, a precizat acesta.

Papei Francisc, în vârstă de 84 de ani, i s-a îndepărtat o parte a unui plămân, în timpul unei boli când era tânăr în Argentina, țara sa natală.

Mediafax

×
Subiecte în articol: papa francisc