x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Uraganul Irene: Primarul New Yorkului le cere locuitorilor din zonele inundabile să respecte ordinul de evacuare

Uraganul Irene: Primarul New Yorkului le cere locuitorilor din zonele inundabile să respecte ordinul de evacuare

de Agerpres    |    27 Aug 2011   •   16:00

Primarul New Yorkului, Michael Bloomberg, le-a cerut sambata locuitorilor din zonele inundabile ale orasului sa respecte ordinul de evacuare, avertizandu-i ca uraganul Irene este periculos si le-ar putea pune vietile in pericol, relateaza agentiile internationale de presa.

Circa 370.000 de persoane sunt vizate de ordinul obligatoriu de evacuare a locuintelor din zonele joase ale orasului, multe dintre ele aflandu-se in cartierele Brooklyn, Queens si Manhattan, a declarat el. Bloomebrg a anuntat de asemenea ca 7.000 de pacienti din spitale si camine pentru batrani au fost deja evacuati.
"A ramane in urma este periculos, prostesc si impotriva legii", a afirmat Bloomberg intr-o conferinta de presa inainte de anticipata sosire a uraganului Irene, care va lovi duminica orasul.
"Nu este o gluma, viata v-ar putea fi pusa in pericol", a adaugat el, insistand ca persoanele care locuiesc in zonele inundabile sa respecte ordinul de evacuare.
Sistemul de transport subteran al orasului va fi inchis in scurt timp, circulatia pe poduri ar putea fi de asemenea suspendata, iar autoritatile nu au suficiente resurse pentru a evacua toate persoanele dupa ce vremea se va inrautati, a mai spus Bloomberg, care le-a cerut oamenilor aflati in situatia de a fi evacuati sa-si paraseasca imediat locuintele.
El a mai precizat ca partea de sud a Manhattanului ar putea ramane fara electricitate dupa trecerea uraganului Irene si ca strazile ar urma sa fie acoperite cu apa.
Pe de alta parte, autoritatile din Baltimore, un oras de pe coasta de est a SUA, unde se afla numeroase zone inundabile, au distribuit sambata saci de nisip locuitorilor, cu cateva ore inainte de venirea uraganului.
Uraganul Irene a lovit sambata dimineata coasta americana la nivelul statului Carolina de Nord, inainte de a se indrepta spre nord de-a lungul coastei estice.
Aproape 250.000 de gospodarii din Carolina de Nord si Virginia au ramas sambata fara curent electric, in timp ce o centrala electrica aflata in calea uraganului si-a redus capacitatea de productie, insa nu a fost avariata.

×
Subiecte în articol: irene uragan irene uraganul irene