x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Ursula von der Leyen anunță că Pfizer și BioNTech vor livra în UE 75 de milioane de doze de vaccin suplimentare

Ursula von der Leyen anunță că Pfizer și BioNTech vor livra în UE 75 de milioane de doze de vaccin suplimentare

01 Feb 2021   •   13:36
Ursula von der Leyen anunță că Pfizer și BioNTech vor livra în UE 75 de milioane de doze de vaccin suplimentare

Pfizer și BioNTech vor livra 75 de milioane de doze de vaccin în plus în al doilea trimestru din acest an, a declarat șefa Comisiei Europene, Ursula von der Leyen.

„Colaborăm cu companiile farmaceutice pentru a ne asigura că europenilor le sunt livrate vaccinuri”, a scris von der Leyen pe pagina sa de Twitter.

În total, Pfizer – BioNTech vor livra până la 600 de milioane de doze, anul acesta.

Pfizer și BioNTech vor majora producția din luna februarie, în contextul în care a fost construită o nouă unitate în orașul german Marburg, care va avea o capacitate de 750 milioane de doze anual.

În urma acordului cu UE anunțat în 8 ianuarie, cele două companii vor livra blocului comunitar jumătate din ce vor fabrica anul acesta.

Pfizer a anunțat că poate produce în 2021 până la 1,3 miliarde de doze de vaccin, iar 500 de milioane de doze vor fi puse la dispoziția UE până la sfârșitul anului, cu posibilitatea de a comanda alte 100 de milioane de doze.

România primește o cotă de 4,6% din dozele livrate către UE. Astfel, ar urma să fie livrate 2,5 milioane de doze de vaccin din cele 75 de milioane de doze suplimentare, în cazul în care proporția va fi respectată.

×