x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Ursula von der Leyen, înainte de inaugurarea administrației Biden: Europa are un prieten la Casa Albă, după patru ani lungi

Ursula von der Leyen, înainte de inaugurarea administrației Biden: Europa are un prieten la Casa Albă, după patru ani lungi

20 Ian 2021   •   10:50
Ursula von der Leyen, înainte de inaugurarea administrației Biden: Europa are un prieten la Casa Albă, după patru ani lungi
Sursa foto: Mario Salerno

Președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a declarat, miercuri, înainte de inaugurarea administrației Biden, că Europa are un prieten la Casa Albă, după patru ani lungi.

De asemenea, acesta a menționat că Uniunea Europeană este gata pentru „un nou început” în relația cu Washingtonul. În plus, Ursula von der Leyen a punctat faptul că revenirea SUA în Acordul de la Paris ar putea fi un punct de plecare exterm de puternic.

Pe lângă problema încălzirii globale, șefa executivului european a menționat că speră ca SUA să se alăture UE și în lupta cu COVID-19, transmite Reuters.

Joe Biden urmează să depună jurământul de credință miercuri, în cadrul tradiționalei ceremonii de inaugurare. Ceremonia se va desfășura în condiții excepționale, atât în contextul pandemiei, cât și în cel al violențelor de la Capitoliu din 6 ianuarie.

Donald Trump, care a fost pus sub acuzare pentru violențele de la Capitoliu și care urmează să fie judecat în Senat, nu va participa la ceremonie.  

×
Subiecte în articol: Joe Biden Ursula von der Leyen casa alba