x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Vaccinul anti-coronavirus dezvoltat de Sinopharm prezintă o eficienţă de 86%

Vaccinul anti-coronavirus dezvoltat de Sinopharm prezintă o eficienţă de 86%

13 Dec 2020   •   10:30
Vaccinul anti-coronavirus dezvoltat de Sinopharm prezintă o eficienţă de 86%

Rezultatele ultimelor teste clinice realizate în Emiratele Arabe Unite arată că vaccinul chinez de combatere a coronavirusului prezintă o eficienţă de 86%, ştirea aducând astfel un nou concurent în cursa globală a vaccinului care va sfârşi pandemia, transmite The Guardian.

Chiar dacă incertitudinile care înconjoară compania farmaceutică Sinopharm, deţinută de statul chinez, nu încetează să circule, EAU intenţionează să folosească vaccinul pentru un program masiv de imunizare pe teritoriul ţării. Cercetătorii din Emirate au efectuat în septembrie o serie de teste clinice cu ajutorul a 31.000 de voluntari din 125 de ţări.

Ministrul arab al sănătăţii a declarat că autorităţile au „evaluat analiza interimară a Sinopharm şi nu s-a descoperit niciun motiv de îngrijorare”, însă nu a făcut referire la efectele secundare ale vaccinului.

Spre deosebire de vaccinurile companiilor Pfizer/BioNTech şi Moderna, care trebuie depozitate la -70 grade celsius şi, respectiv, -20 grade celsius, vaccinul dezvoltat de Sinopharm poate fi transportat la temperaturi de 2-8 grade, un avantaj enorm pentru oamenii care trăiesc în zone fără electricitate.

Zilele trecute, gigantul farmaceutic AstraZeneca au anunţat un parteneriat cu Institutul Gamaleya din Moscova pentru a studia posibilele combinaţii dintre vaccinurile dezvoltate separat de grupurile de cercetători.

Anterior, oamenii de ştiinţă care au creat vaccinul Sputnik V au abordat compania anglo-suedeză pe Twitter în vederea unui parteneriat ce ar îmbunătăţi eficienţa şi siguranţa vaccinurilor.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: vaccin vaccin anti-covid sinopharm