x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Vaccinul anti COVID-19, disputat de UE și Statele Unite

Vaccinul anti COVID-19, disputat de UE și Statele Unite

12 Noi 2020   •   10:00
Vaccinul anti COVID-19, disputat de UE și Statele Unite

Vaccinul anti COVID-19, produs de Pfizer, a fost achiziționat de Comisia Europeană, care a comandat 300 de milioane de doze, cu opțiunea de a mai cumpăra  ulterior alte 200 de milioane. Prețul plătit ar fi mai mic față de cel stabilit pentru SUA, scrie Reuters.

La începutul acestei săptămâni, compania americană Pfizer împreună cu grupul german BioNTech au anunțat că vaccinul lor are o eficacitate de 90%.

Prețul oficial este de 19,50 de dolari pentru o doză însă UE va plăti mai puțin datorită sprijinului financiar acordat companiilor în perioada de cercetare. 

Statele Unite vor plăti acest cost pentru cele 100 de milioane de doze precomandat, la care s-ar putea adăuga alte 500 de milioane, dar al căror preț nu se cunoaște deocamdată. 

Banca Europeană de Investiții a acordat un împrumut de 100 de milioane de euro, în luna iunie, către BioNTech pentru dezvoltarea acestui vaccin. În luna septembrie compania a primit un alt credit de 375 de miloane de euro de la Ministerul Cercetării din Berlin. 

Comisia Europeană a încheiat și alte acorduri pentru achiziționarea de vaccinuri împotriva infecției cu virusul SARS-CoV-2 cu AstraZeneca, Johnson&Johnson și Sanofi. Există negocieri și cu alți producători farma. 

 

×
Subiecte în articol: vaccin COVID pfizer