x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Vaccinul anti COVID-19 folosit de Turcia pentru imunizarea populației

Vaccinul anti COVID-19 folosit de Turcia pentru imunizarea populației

14 Ian 2021   •   14:26
Vaccinul anti COVID-19 folosit de Turcia pentru imunizarea populației

Campania naţională de vaccinare împotriva COVID-19 a început și în Turcia cu tratamentul dezvoltat de compania chineză Sinovac.  Personalul medical se află în prima etapă a imunizării, transmite AFP.

Aceștia au primit o primă doză de vaccin, în această dimineață, în Istanbul şi Ankara, dar și în alte orașe.

Prima persoană imunizată este medicul-șef Recep Demirhan, de la spitalul Kartal Lutfi Kirdar, din partea asiatică a Istanbulului.
''Cetăţenii noştri nu trebuie să se îngrijoreze din cauza tratamentului. Toate vaccinurile disponibile în Turcia sunt sigure'', a declarat acesta.

Vaccinul CoronaVac, produs de compania chineză Sinovac, se administrează în două doze, la un interval de patru săptămâni.

În etapa următoare vor fi imunizați angajații din domeniile esențiale de activitate și persoanele de peste 65 de ani. 

Sinovac a anunțat că vaccinul său are o eficiență de 91,25%, deși rezultatele din faza 3 nu au fost anunțate. Mai mult, Institutul Bytantan, cel care produce acest  tratament în Brazilia, a transmis că eficacitatea sa, în urma testelor clinice, este de numai 50,38%. 

CoronaVac este folosit și pentru imunizarea populației din Indonezia, autoritățile din această țară anunțând că eficiența sa este de 65,3%, potrivit testelor din faza 3.

Turica negociază și cu Pfizer/BioNtech pentru cumpărarea a 4,5 milioane de doze de vaccin, cu opțiunea  de achiziție a încă 30 de milioane de doze.

 

×
Subiecte în articol: COVID turcia vaccin