x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Val de sinucideri în Japonia. Mii de persoane sunt speriate de criza economică generată de pandemie

Val de sinucideri în Japonia. Mii de persoane sunt speriate de criza economică generată de pandemie

29 Noi 2020   •   22:10
Val de sinucideri în Japonia. Mii de persoane sunt speriate de criza economică generată de pandemie
Sursa foto: flickr.com

Criza economică generată de pandemia de coronavirus a mărit rata de sinucideri în Japonia, în octombrie, și a ajuns la cel mai ridicat ivel din ultimii cinci ani. Este a patra lună de creștere a deceselor din această cauză, scrie Reuters..

Numărul total al sinuciderilor în octombrie a fost de 2.153 de persoane, cu 300 de oameni mai mult, comparativ cu luna precedentă, și cel mai mare din mai 2015.

Cele mai afectate sunt femeile, experții explicând că acest lucru este cauza de presiunea mult mai mare pe care acestea o resimt raportat la societate şi locurile de muncă.

Cazurile de sinucidere au scăzut constant până în luna iulie, dar impactul economic al pandemiei a avut un impact negativ puternic. 

De-a lungul timpului, în Japonia, sinuciderea a fost văzută ca o modalitate de a evita ruşinea sau dezonoarea. Timp de mulţi ani, apelarea la ajutor de specialitate a fost stigmatizată.

Această țară are una dintre cele mai mari rate de sinucideri din lume.

Mediafax

×
Subiecte în articol: japonia COVID sinucideri