x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Valul doi al crizei financiare - cea mai mare provocare a noului preşedinte al Americii

Valul doi al crizei financiare - cea mai mare provocare a noului preşedinte al Americii

07 Noi 2020   •   21:10
Valul doi al crizei financiare - cea mai mare provocare a noului preşedinte al Americii

Cea mai mare provocare a noului președinte al SUA va fi valul doi al crizei financiare. Rata şomajului în Statele Unite a scăzut la 6,9% luna trecută, deși analiştii estimau o rată a şomajului de 7,7% pentru luna octombrie.

Rata şomajului în SUA a scăzut peste aşteptări, de la 7,9% în septembrie, la 6,9% în octombrie. O surpriză care indică o revenire a pieţei forței de muncă.

Economia americană a creat, astfel, 638.000 de locuri de muncă, în special în sectorul timpului liber şi în cel hotelier.

Dar cea mai puternică economie din lume rămâne cu o gaură de 10 milioane de locuri de muncă pierdute din februarie.

Iar valul doi al crizei Covid anunţă o iarnă grea pentru americani. Este una dintre problemele cu care se va confrunta preşedintele SUA, oricare va fi el.

„Riscul unei încetiniri a creării de locuri de muncă este mai mare pe fondul creşterii îmbolnăvirilor, ceea ce va duce la închiderea afacerilor şi pierderea locurilor de muncă”, a declarat Rubeela Farooqi, analist pentru High Frequency Economics.

Rata şomajului a ajuns la un nivel record de 14,7% în aprilie, iar SUA au sprijinit economia cu 2.300 de miliarde de dolari în criză.

 

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: criza financiara SUA