x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Vaticanul, fără emisii de carbon

Vaticanul, fără emisii de carbon

14 Dec 2020   •   18:00
Vaticanul, fără emisii de carbon
Sursa foto: Agerpres

Papa Francisc a lansat un apel către toate țările din lume, cerând guvernelor să depună eforturi pentru a ajunge la zero emisii de carbon în perioada următoare. El s-a angajat ca Vaticanul – cel mai mic stat suveran de pe planetă – să atingă acest obiectiv până în anul 2050, informează Reuters.

Suveranul Pontif, care sprijină cauzele de mediu încă de la alegerea lui ca papă în 2013, a declarat în cadrul unei conferinţe pentru climă organizate de ONU că Vaticanul, un oraş-stat cu o suprafaţă de 44 de hectare şi situat în centrul Romei, se va achita de eforturile care îi revin în lupta globală împotriva modificărilor climatice.

„Actuala pandemie şi schimbările climatice, care nu sunt relevante doar pentru mediu, ci şi din punct de vedere etic, social, economic şi politic, afectează, mai presus de orice, vieţile oamenilor din categoriile cele mai sărace şi mai fragile”, a declarat Papa Francisc.

Un comunicat publicat de Vatican afirmă că acest oraş-stat îşi continuă planurile ce prevăd înlocuirea tuturor autovehiculelor sale echipate cu motoare cu ardere internă cu flote de vehicule electrice şi hibride.

Acelaşi document precizează că Vaticanul, care a început să instaleze panouri solare în 2008 şi a interzis pungile din plastic de unică folosinţă în 2019, reciclează în prezent 65% din totalul deşeurilor sale şi doreşte ca acest procent să ajungă la 75% în anul 2023.

 

Autovehiculele electrice vor înregistra un salt semnificativ în următorul deceniu. Vânzările acestora vor crește cu 30% pe an, ceea ce înseamnă că una din trei mașini noi, achiziționate la nivel global, va fi eco, arată un raport al companiei de consultanță Deloitte.

×