x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Venezuela: Veterani americani, inculpați pentru terorism

Venezuela: Veterani americani, inculpați pentru terorism

08 Mai 2020   •   22:30
Venezuela: Veterani americani, inculpați pentru terorism

Cei doi foşti soldaţi americani arestaţi luni în Venezuela pentru că ar fi încercat să „invadeze” ţara sud-americană şi să-l înlăture de la putere pe preşedintele Nicolas Maduro (foto) au fost inculpaţi pentru „terorism şi conspiraţie”, a anunţat vineri procurorul general Tarek William Saab, potrivit AFP.

Luke Denman (34 de ani) şi Airan Berry (41 de ani) sunt acuzaţi de „terorism, conspiraţie, trafic de arme şi asociere” cu infractori.

În cazul în care vor fi găsiţi vinovaţi, cei doi riscă pedepse de până la 30 de ani de închisoare, a precizat Tarek William Saab.

Venezuela a anunţat, duminică, dejucarea unei incursiuni organizate de  „mercenari terorişti”, care au încercat să debarce în ţară venind dinspre Columbia vecină, dar au fost capturaţi. Potrivit autorităţilor venezuelene, au fost arestate 15 persoane, dintre care doi americani.

Dictatorul Maduro îi acuză constant pe adversarii săi politici, în special pe preşedintele parlamentului de la Caracas, Juan Guaido, că încearcă să preia puterea cu sprijinul Washingtonului. Recunoscut de SUA şi de alte circa 50 de state ca preşedinte interimar al Venezuelei, Guaido îl acuză la rândul său pe preşedintele Nicolas Maduro că este un „uzurpator” al puterii, pe care o păstrează după alegerile „frauduloase” din 2018.

 

×
Subiecte în articol: venezuela nicolas maduro