x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Victoria, cel de-al doilea cel mai populat stat din Australia, a intrat în lockdown

Victoria, cel de-al doilea cel mai populat stat din Australia, a intrat în lockdown

28 Mai 2021   •   11:20
Victoria, cel de-al doilea cel mai populat stat din Australia, a intrat în lockdown

Victoria, cel de-al doilea stat cel mai populat din Australia, a intrat în lockdown de joi seară. Cei şapte milioane de locuitori rămân până pe 3 iunie acasă, cu excepţia celor din afaceri esenţiale.

Statul australian Victoria a raportat patru noi cazuri de Covid-19 vineri, în prima zi a unui lockdown dur, de o săptămână, impus de autorităţi pentru a ţine sub control focarele de coronavirus aflate în creştere.

Statul raportase 12 cazuri de COVID-19 cu o zi mai devreme.

Oamenilor li s-a interzis să participe la evenimente sportive şi li s-a impus să rămână acasă, cu excepţia muncii, a exerciţiilor fizice, a cumpărăturilor esenţiale şi pentru a se vaccina.

La Melbourne, cinci milioane de locuitori caută să ajute autorităţile să implementeze strategia „zero-COVID”, în ideea că trebuie să sufoce focarele oricât de mici ar fi.

Numărul cazuri pozitive a crescut la 39, motiv pentru care străzile din cel de-al doilea oraş australian s-au golit pentru a patra oară de când a început pandemia.

„Este foarte dificil", a declarat pentru AFP rezidentul Gavin Catt. „Această blocare ne afectează. Multe familii şi prieteni nu pot lucra”, s-a plâns respectivul.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: lockdown australia