x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Victorie surprinzătoare a democratului Joe Biden. A câștigat alegerile primare din opt state americane

Victorie surprinzătoare a democratului Joe Biden. A câștigat alegerile primare din opt state americane

04 Mar 2020   •   11:57
Victorie surprinzătoare a democratului Joe Biden. A câștigat alegerile primare din opt state americane
Sursa foto: flickr.com

Fostul vicepreşedinte Joe Biden a câştigat opt state americane în cadrul alegerilor primare ale Partidului Democrat pentru desemnarea candidatului la funcţia de preşedinte al SUA, eveniment cunoscut ca „super-marţea” alegerilor.

Victoria lui Joe Biden în aceste state este surprinzătoare, comparativ cu rezultatele dezastruoase de până acum.

„Este o seară foarte bună şi se pare că va fi din ce în ce mai bună. Nu i se spune <> degeaba!”, a spus Joe Biden, candidat pentru Preşedinţia SUA.

Contracandidatul său, senatorul Bernie Sanders, a câştigat în trei state, însă are avantajul de a conduce în California, statul cu cei mai mulţi delegaţi. Rezultatele din California nu sunt încă finale. În discursul său, Sanders a lansat un atac dur la adresa lui Donald Trump.

Bernie Sanders, candidat la Preşedinţia SUA a spus: „Vă spun cu toată încrederea că vom câştiga şi îl vom învinge pe cel mai periculos preşedinte din istoria acestei ţări”.

„Super-marţea” alegerilor reprezintă cea mai mare miză în eforturile pentru obţinerea numărului de 1.991 de delegaţi, necesar pentru desemnarea candidatului Partidului Democrat în scrutinul prezidenţial din noiembrie.

Mediafax

×
Subiecte în articol: Joe Biden sua partidul democrat