x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe VIDEO - Emisarul Phenianului la ONU: Coreea de Nord, pregătită să răspundă la orice tip de război declanşat de SUA

VIDEO - Emisarul Phenianului la ONU: Coreea de Nord, pregătită să răspundă la orice tip de război declanşat de SUA

18 Apr 2017   •   17:36
VIDEO - Emisarul Phenianului la ONU: Coreea de Nord, pregătită să răspundă la orice tip de război declanşat de SUA

Coreea de Nord este pregătită să răspundă "la orice tip de război" declanşat de Statele Unite şi se pregăteşte pentru un nou test nuclear, a afirmat luni emisarul Phenianului la Naţiunile Unite, după mai multe avertismente lansate de executivul american, transmite AFP. 

"Dacă Statele Unite îndrăznesc să aleagă acţiunea militară (...), RPDC (Republica Populară Democrată Coreeană) este pregătită să reacţioneze la orice tip de război dorit de Statele Unite", a declarat ambasadorul adjunct la ONU, Kim In Ryong. 

"Vom lua cele mai dure măsuri de represalii faţă de provocatori", a adăugat el. 

La o zi după lansarea - ratată - a unei rachete balistice, diplomatul nord-coreean a confirmat că un nou test nuclear este în curs de pregătire şi că acesta "va avea loc" la locul şi timpul potrivit. 

"În ce priveşte testul nuclear, el a fost deja anunţat public. Este un lucru decis de administraţia noastră centrală. El va avea loc când şi unde administraţia centrală va considera necesar", a declarat el. 

Regimul comunist este supus mai multor rânduri de sancţiuni din cauza programelor sale nuclear şi balistic, interzise de Naţiunile Unite. Phenianul doreşte să dezvolte o rachetă balistică intercontinentală (ICBM) capabilă să lovească nuclear continentul american. 

Coreea de Nord a efectuat în 2016 mai multe tiruri de rachete, precum şi două teste nucleare, reaminteşte AFP. 

Vicepreşedintele american, Mike Pence, aflat într-o vizită în Coreea de Sud, a declarat luni că SUA nu exclud nicio opţiune în problema nord-coreeană şi că 'epoca răbdării strategice a trecut'. 

'Poporul Coreii de Nord şi armata Coreii de Nord nu trebuie să pună la încercare determinarea Statelor Unite ale Americii de a ne susţine aliaţii', a declarat Pence, cu prilejul unei vizite în zona demilitarizată care separă cele două Corei. 

La rândul său, preşedintele american, Donald Trump, i-a transmis luni liderului nord-coreean Kim Jong-Un 'să se ţină bine', ca răspuns la o întrebare a unui jurnalist lansată în plină vânătoare a ouălor pe peluza Casei Albe.AGERPRES

×