x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe VIDEO Rusia lansează exerciţii militare în Marea Mediternană în plin dezacord cu Marea Britanie

VIDEO Rusia lansează exerciţii militare în Marea Mediternană în plin dezacord cu Marea Britanie

25 Iun 2021   •   22:24
VIDEO Rusia lansează exerciţii militare în Marea Mediternană în plin dezacord cu Marea Britanie

Armata rusă a lansat vineri manevre militare de mare anvergură în Marea Mediterană cu avioane de luptă capabile să transporte rachete hipersonice, o altă demonstraţie de forţă în plină creştere a tensiunilor ca urmare a unui incident cu un distrugător britanic în Marea Neagră, relatează portalul de informaţii militare 45enord.ca.

 

 


Moscova a declarat că una dintre navele sale de război trăsese focuri de avertisment şi că unul din avioanele sale de luptă aruncase bombe în calea distrugătorului britanic HMS Defender miercuri pentru a-l forţa să părăsească o zonă din apropierea Crimeii pe care Rusia o revendică drept fiind în apele sale teritoriale.

Marea Britanie a dezminţit această relatare, insistând asupra faptului că nava sa nu a fost ţinta unor tiruri şi a declarat că aceasta naviga în apele ucrainene.

Exerciţiile ruse au început vineri în Mediterana orientală, în timp ce un grup aeronaval britanic se află în regiune. Mai devreme în cursul acestei săptămâni, avioane vânătoare F-35 britanice şi americane de pe portavionul HMS Queen Elizabeth au efectuat misiuni împotriva grupării jihadiste Statul Islamic.

AGERPRES

 

 

×