x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe VIDEO - Sute de persoane evacuate în Israel din cauza unui INCENDIU DEVASTATOR

VIDEO - Sute de persoane evacuate în Israel din cauza unui INCENDIU DEVASTATOR

24 Noi 2016   •   17:34
VIDEO - Sute de persoane evacuate în Israel din cauza unui INCENDIU DEVASTATOR

 Sute de persoane au fost evacuate joi la Haifa şi în împrejurimi, în nordul Israelului, din cauza incendiilor de vegetaţie care continuă de trei zile, a informat poliţia, citată de AFP. 

Rezidenţii din opt până la zece străzi din Haifa, al treilea cel mai mare oraş din Israel, au fost evacuaţi din cauza "incendiilor importante care au izbucnit în câteva cartiere", a declarat pentru AFP un purtător de cuvânt al poliţiei, Micky Rosenfeld. "Până în prezent nu a fost raportat niciun rănit", a precizat el. 

Întrebat dacă incendiile au fost declanşate deliberat sau au izbucnit accidental, purtătorul de cuvânt a declarat că ancheta poliţiei urmează să stabilească acest lucru. 

Flăcările de câţiva metri care au cuprins vegetaţia din împrejurimi ameninţau imobilele cu mai multe etaje din cartierele periferice ale oraşului mixt, evreiesc şi arab. Câteva avioane de mici dimensiuni au fost ridicate de la sol pentru a contribui la stingerea incendiilor. 

"Incendiul a scăpat de sub control şi se răspândeşte din casă în casă", a declarat pentru postul public şeful serviciilor de intervenţie. 

"Mergem din poartă în poartă şi evacuăm persoanele în vârstă. Grădiniţele au fost evacuate. Focul avansează cu 20 până la 30 de metri la fiecare câteva minute. Există câţiva răniţi uşor. Suntem obligaţi uneori să-i scoatem cu forţa pe oameni din casele lor", a mai spus el. 

Centrul şi nordul Israelului sunt afectate de trei zile de o serie de incendii de vegetaţie favorizate de seceta puternică din ultimele luni şi de vântul puternic. 

Ministrul securităţii publice, Gilad Erdan, a declarat joi pentru postul de radio al armatei că jumătate din aceste incendii ar fi de origine criminală, declanşate fie de piromani, fie de persoane motivate de sentimente anti-israeliene. 

Israelul ar urma să beneficieze în cursul zilei de sprijinul mai multor avioane trimise din străinătate, notează AFP.AGERPRES

 

 

FOCUL SE APROPIE PERICULOS DE O BENZINĂRIE
 

×