x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Vladimir Putin consideră că Internetul este un "proiect al CIA"

Vladimir Putin consideră că Internetul este un "proiect al CIA"

24 Apr 2014   •   22:09
Vladimir Putin consideră că Internetul este un "proiect al CIA"

În cadrul unui forum media organizat la Sankt Petersburg, preşedintele rus Vladimir Putin a pledat pentru protejarea intereselor Rusiei în mediul online, susţinând că Internetul este un proiect al serviciului american de informaţii CIA.

"Internetul a fost lansat ca fiind un proiect al CIA şi încă se dezvoltă în acest fel. Pentru a rezista acestor influenţe, Rusia trebuie să lupte pentru protejarea propriilor interese în domeniul online", a declarat Vladimir Putin, conform unui transcript al discursului său postat pe site-ul Kremlinului.

Participând la simpozion, un blogger rus s-a plâns preşedintelui Putin că site-uri externe, dar şi principalul motor rus de căutare online - Yandex (care despaseşte în Rusia volumul de căutări efectuat pe Google) - stochează informaţii pe servere din străinătate, acest lucru fiind în viziunea sa un potenţial pericol la siguranţa naţională. În replică, Putin a afirmat că asupra Yandex au fost exercitate presiuni menţionând că alegerea sediului acestei societăţi în Olanda s-a făcut nu doar din considerente financiare.

Deşi indirect, atacul lui Putin asupra lui Yandex a fost indirect, valoarea acţiunilor companiei a înregistrat o scădere de 5%.

×