x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Vladimir Putin vrea să identifice cu Joe Biden modalităţi de îmbunătăţire a relaţiilor Rusia-SUA

Vladimir Putin vrea să identifice cu Joe Biden modalităţi de îmbunătăţire a relaţiilor Rusia-SUA

04 Iun 2021   •   21:00
Vladimir Putin vrea să identifice cu Joe Biden modalităţi de îmbunătăţire a relaţiilor Rusia-SUA

Preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, a anunţat, vineri, că vrea să găsească împreună cu omologul său din SUA, Joseph Biden, la summitul programat pe 16 iunie la Geneva, modalităţi de îmbunătăţire a relaţiilor bilaterale, informează cotidianul Le Figaro.

"Trebuie să găsim modalităţi de reglare a acestor relaţii, care sunt acum la un nivel foarte nefast", a declarat Vladimir Putin la Forumul Economic de la Sankt-Petersburg.

Liderul de la Kremlin consideră că relaţiile nu sunt tensionate din cauza disensiunilor politice, ci din cauza eforturilor SUA de a "limita" acţiunile Rusiei.

"Noi nu avem dezacorduri cu Statele Unite, ei au un singur dezacord, vor să limiteze dezvoltarea noastră, spun public acest lucru, iar toate celelalte tensiuni decurg din această poziţie", a afirmat Vladimir Putin, subliniind că relaţiile bilaterale au devenit "ostatice ale dezbaterilor politice din Statele Unite".

Preşedinţii din SUA şi Rusia, Joseph Biden şi Vladimir Putin, se vor întâlni pe 16 iunie, în oraşul elveţian Geneva.

Mediafax

×
Subiecte în articol: Vladimir Putin