x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Volkswagen anunță că oprirea producției generează cheltuieli de două miliarde de euro pe săptămână

Volkswagen anunță că oprirea producției generează cheltuieli de două miliarde de euro pe săptămână

27 Mar 2020   •   15:09
Volkswagen anunță că oprirea producției generează cheltuieli de două miliarde de euro pe săptămână

Compania Volkswagen AG cheltuiește circa două miliarde de euro pe săptămână, motiv pentru care ar putea începe concedierea personalului, după cum a anunțat directorul general, Herbert Diess, pentru televiziunea germană ZDF, preluată de Bloomberg.

"Nu înregistrăm vânzări sau venituri în afara Chinei. Volkswagen încă trebuie să acopere nivelul ridicat al costurilor fixe, de aproximativ două miliarde de euro pe săptămână", a spus Diess. Grupul a suspendat luna aceasta producţia în Europa din cauza pandemiei.

VW are 671.000 de angajaţi, nu vinde acum în afara Chinei și încearcă să găsească soluții pentru a putea să reia producția.  "Trebuie să regândim producţia. Disciplina pe care am avut-o în China nu o avem încă la unităţile noastre din Germania", a explicat acesta.

Cererea în China, cea mai mare piață de desfacere pentru autovehiculele VW, s-a redresat, dar producţia este la jumătate faţă de cum era înaintea crizei.

Compania poate suporta oprirea fabricilor din Europa şi America de Nord şi de Sud câteva săptămâni, poate luni, dar nu pe timp nedefinit. Aceasta are o poziţie financiară solidă, dar nu exclude reducerea personalului, dacă criza durează luni de zile, a avertizat Diess.

Acţiunile VW au scăzut cu 2,3%, la 123 euro, la Bursa de la Frankfurt, pe fondul declinului pieţelor bursiere din Europa, din cauza temerilor privind efectele economice ale pandemiei de coronavirus.

Grupul german, care deţine brandurile Audi, Bentley, Bugatti, Lamborghini, Porsche, Seat şi Skoda, a vândut anul trecut 10,96 milioane de vehicule.

Volkswagen este cel mai mare producător auto global, are 124 de fabrici în întreaga lume, dintre care 72 în Europa, în Germania fiind 28.

×
Subiecte în articol: Volkswagen coronavirus