x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Volkswagen va scădea producția din cauza deficitului de cipuri

Volkswagen va scădea producția din cauza deficitului de cipuri

25 Apr 2021   •   21:15
Volkswagen va scădea producția din cauza deficitului de cipuri
Sursa foto: Hepta

Volkswagen a avertizat managerii să se pregătească pentru o scădere semnficativă de producție în al doilea trimestru din acest an, din cauza penuriei globale de cipuri, a anunțat Financial Times, citat de Reuters.

Wayne Griffiths, președintele mărcii spaniole Volkswagen Seat, spune că acest  deficit reprezintă „cea mai mare provocare” cu care se confruntă compania în acest moment.

Producția uzinei Seat din Martorell, în zona Barcelonei, este în prezent la limită, marca fiind pusă în situația să pornească liniile numai după ce primește cipuri de la furnizori.

Volkswagen a declarat că se așteaptă ca aprovizionarea cu cipuri să rămână redusă în următoarele luni, adăugând că nu ar putea oferi estimări pentru întregul an.

Compania nu a reușit să construiască 100.000 de mașini din cauza penuriei, a declarat luna trecută CEO-ul Herbert Diess, adăugând că grupul nu va putea compensa deficitul în 2021.

"Situația a fost agravată de viscolele care au avut loc în Texas, deoarece marii producători de cipuri cu sediul acolo au trebuit să oprească sau să își reducă producția. Din acest motiv, nu pot fi excluse ajustări suplimentare ale producției", a spus Volkswagen într-un comunicat.

Mediafax

×
Subiecte în articol: Volkswagen