x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Volvo Cars vrea autovehicule electrice până în 2030

Volvo Cars vrea autovehicule electrice până în 2030

02 Mar 2021   •   09:26
Volvo Cars vrea autovehicule electrice până în 2030

Volvo Cars intenționează să transforme în automobile integral electrice până în 2030, deoarece vor fi interzise de la comercializare mașinile noi pe carburanți, scrie Reuters. Totodată, grupul suedez vrea să simplifice gama de produse și să se axeze pe vânzările online.

Astfel să se va renunța la modelele de auovehicule cu motoare cu combustie internă, inclusiv cele hibride.

Compania vizează creșterea vânzărilor de mașini electrice, inclusiv în China.

"Sunt convins că nu vor exista clienţi care să dorească într-adevăr să rămână la maşinile cu motoare pe benzină dar maşinile electrice sunt mult mai atractive pentru clienţi", a spus directorul general al Volvo, Hakan Samuelsson.

Jumătate dintre vânzările globale ale Volvo Cars vor fi maşini integral electrice şi restul vor fi alte tipuri de modele hibride.  Totodată,  Volvo va lansa al doilea model integral electric, C40 în această săptămână.

Volvo a fost cumpărat de grupul chinez Zhejiang Geely.

Și constructorul american Ford Motor a anunţat, luna trecută, că va trece la mașini electrice pentru Europa până în 2030, la fel ca Jaguar Land Rover, care a programat primul model în 2024. La rândul său, Porsche vrea ca 80% dintre automobilele sport de lux să fie alimentate cu electriicitate. Și modelele Bentley vor fi integral electrice până în 2030.

Vânzările de automobile electrice şi hibride în UE s-au triplat în 2020 depăşind un milion de unităţi şi fiind responsabile pentru mai mult de 10% din numărul total de vehicule vândute. Avântul se explică și prin subvențiile guvernamentale din mai multe state europene. 
 

×
Subiecte în articol: volvo masini electrice