x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Walesa îi dă cu flit lui Obama.

Walesa îi dă cu flit lui Obama.

de Sînziana Stancu    |    27 Mai 2011   •   14:19

Fostul presedinte polonez Lech Walesa a anuntat ca nu va fi prezent sambata, la Varsovia, la intalnirea cu presedintele american Barack Obama, care isi va incheia in Polonia turneul european, informeaza AFP.

“Este greu sa spui presei ceea ai fi avut de gand sa discuti cu presedintele unei superputeri. De data aceasta, nu voi avea ocazia sa ii vorbesc (lui Obama, n.r.), pentru ca intalnirea cu el nu va avea loc', a declarat Walesa televiziunii publice poloneze, care il invitase sa participe impreuna cu alti politicieni polonezi la intalnirea cu presedintele american, sambata dimineata.

Persoane din anturajul laureatului Premiului Nobel pentru Pace in 1983 au divulgat adevaratul motiv al refuzului fostului presedinte polonez : Walesa s-a simtit oarecum ofensat, pentru ca se astepta la o invitatie “individuala' din partea presedintelui american.

Obama, care este asteptat vineri seara la un dineu de lucru, la Varsovia, de aproximativ 20 de lideri din Europa Centrala si de Est pentru a discuta despre transformarile democratice de dupa caderea comunismului, care ar putea servi drept model “primaverii arabe', se va intalni “individual', sambata, numai cu omologul sau polonez, Bronislaw Komoroswski si cu primul ministru Donald Tusk.

×