x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Xi Jinping: China vrea să îndeplinească obiectivul atingerii neutralităţii climatice până în 2060

Xi Jinping: China vrea să îndeplinească obiectivul atingerii neutralităţii climatice până în 2060

22 Apr 2021   •   22:45
Xi Jinping: China vrea să îndeplinească obiectivul atingerii neutralităţii climatice până în 2060

China va depune eforturi pentru îndeplinirea obiectivului atingerii neutralităţii climatice până în anul 2060, a declarat, joi, preşedintele Xi Jinping, în intervenţia prin videoconferinţă la summitul pe tema schimbărilor climatice organizat de Administraţia Joseph Biden.

"Este o mare plăcere să particip la summitul privind schimbările climatice organizat de Ziua Pământului. Vreau să îi mulţumesc preşedintelui Biden pentru invitaţie. (...) În perioada civilizaţiei industriale, omenirea a creat avuţii materiale masive. Însă acest lucru s-a făcut cu preţul exploatării intense a resurselor naturale, care a perturbat echilibrul ecosistemului Terrei şi a generat tensiuni în relaţia om-natură. Trebuie să asumăm angajamentul armoniei om-natură", a declarat Xi Jinping, conform postului tv CGTN.

Xi Jinping a pledat pentru dezvoltarea tehnologiilor ecologice şi pentru norme sistemice de protejare a mediului înconjurător.

"Trebuie să colaborăm în baza reglementărilor internaţionale, urmând principiile echităţii şi dreptăţii, concentrându-ne pe acţiuni concrete", a subliniat preşedintele Chinei, salutând revenirea Statelor Unite la colaborarea internaţională pentru contracararea schimbărilor climatice.

"Anul trecut, am făcut anunţul oficial potrivit căruia China se va strădui să atingă nivelul maxim al emisiilor de dioxid de carbon înainte de anul 2030 şi să atingă neutralitatea privind emisiile de dioxid de carbon până în anul 2060. Sunt decizii majore, bazate pe sentimentul nostru de responsabilitate pentru construirea unei comunităţi cu un viitor comun pentru omenire şi pe necesitatea de a garanta o dezvoltare sustenabilă", a subliniat Xi Jinping.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: Xi Jinping