x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Zeci de morți în avalanşele din Kashmirul indian şi pakistanez, în ultimele 24 de ore

Zeci de morți în avalanşele din Kashmirul indian şi pakistanez, în ultimele 24 de ore

14 Ian 2020   •   22:10
Zeci de morți în avalanşele din Kashmirul indian şi pakistanez, în ultimele 24 de ore

Cel puţin 59 de persoane şi-au pierdut viaţa şi multe altele sunt date dispărute în urma avalanşelor înregistrate în Kashmirul pakistanez în ultimele 24 de ore, au declarat, marţi, oficiali guvernamentali, citaţi de Reuters.

În India vecină, cel puţin 10 persoane au murit după ce mai multe avalanşe au lovit partea de nord a Kashmirului indian.

Doi oficiali pakistanezi au declarat că mulţi săteni sunt încă blocaţi de avalanşe în Valea Neelum în urma ploilor abundente care au declanşat şi alunecări de teren.

Numeroase persoane sunt date dispărute, existând temerea că au murit, pe măsura desfăşurării eforturilor de salvare, a precizat unul dintre oficiali.

Salvatorii au reuşit să scoată din zăpadă peste 50 de persoane şi să le transporte din zonă cu elicopterul pentru a primi îngrijiri medicale.

Potrivit prognozelor meteo, cantităţi impresionante de zăpadă sunt aşteptate şi pentru vineri.

Cel puţin 53 de case au fost distruse complet de avalanşe în regiunea Azad Jammu şi Kashmir (AJK), administrată de Pakistan.

Un important oficial al poliţiei indiene a declarat că cinci soldaţi se numără pentru 10 cele victime înregistrate în apropierea graniţei dintre India şi Pakistan.

Zona este una dintre cele mai tensionate frontiere din punct de vedere militar din lume, unde armatele celor două ţări s-au luptat pentru acest teritoriu disputat timp de zeci de ani. Kashmir-ul a fost divizat între India şi Pakistan de la independenţa acestora, în 1947.

În 2012, o avalanşă a surprins un batalion al armatei pakistaneze staţionat în apropierea graniţei cu India. Cel puţin 124 soldaţi şi 11 civili şi-au pierdut viaţa.

Între timp, în vestul Pakistanului, ninsorile abundente înregistrate în Balucistan au distrus mai multe case din această regiune muntoasă, soldându-se cu moartea a 17 persoane.

Autoritatea de gestionare a dezastrelor a declarat starea de urgenţă în şapte districte ale acestei provincii bogate în minerale şi a solicitat sprijinul armatei.

Autostrăzile cheie care leagă Pakistanul şi Afganistanul au fost blocate din cauza zăpezii abundente, forţând oficialii să suspende transportul mărfurilor esenţiale spre Afganistan.

Temperaturile scăzute şi ninsorile au dus la moartea a 39 de persoane în şase provincii din Afganistan în ultimele două săptămâni, a declarat Tamim Azimi, purtător de cuvânt al Autorităţii pentru managementul catastrofelor naturale din Afganistan.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: morți în avalansa