x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Zelenski, pasibil de amendă

Zelenski, pasibil de amendă

05 Iun 2020   •   17:30
Zelenski, pasibil de amendă
Sursa foto: Hepta

Poliţia din Ucraina investighează dacă preşedintele Volodimir Zelenski a încălcat restricţiile antiepidemice instituite în țară, atunci când a ieșit la o cafenea împreună cu membri ai echipei sale şi cu alţi funcţionari, în timpul unei vizite în oraşul Hmelniţki, informează EFE.

Polemica s-a declanşat după ce o fotografie a serviciului de presă al preşedinţiei l-a arătat pe Volodimir Zelenski bând o cafea într-un local, în condiţiile în care restaurantele şi cafenelele în spaţii închise vor putea fi redeschise în Ucraina abia începând de astăzi, în cadrul măsurilor de relaxare graduală a restricţiilor menite să prevină răspândirea coronavirusului.

Potrivit agenţiei ucrainene UNIAN, viceministrul de Interne, Anton Gheraşcenko, a declarat presei că poliţia va examina această chestiune, însă a adăugat că „pentru a vedea dacă preşedintele şi cei care l-au însoţit sunt vinovaţi este necesar să înţelegem contextul general al situaţiei”. Amenzile pentru încălcarea restricţiilor antiepidemice merg în Ucraina până la 560 de euro. Zelenski a declarat joi că este pregătit să plătească o amendă, dacă va reieși că a încălcat restricţiile, dar mai spune că a intrat în acea cafenea la invitaţia proprietarului.

 

Ministrul adjunct al Sănătăţii e de părere că Zelenski nu a încălcat nicio regulă, întrucât se afla acolo într-o vizită de lucru şi patronul a dorit să-i arate cum a pregătit localul pentru a respecta regulile sanitare

×
Subiecte în articol: Volodimir Zelenski